Bouchalův pohár, auto*mat, cyklistika v městech aj.

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
SubTera

Re: Bouchalův pohár, auto*mat, cyklistika v městech aj.

Příspěvek od SubTera »

markus: a co tomu magistratu chces napsat? Ze po Legerovce jel cyklista? To maj ze Sokolsky udelat cyklostezku a Legerovku dat obousmernou nebo jak by sis to predstavoval? Cyklista na chodniku je totiz mnohem nebezpecnejsi nez na silnici.

Moje zalepenost to urcite neni bo ja nemam problemy s nikym, dokud mi nejde o zivot nebo rodinu a nedela mi ze zivota peklo. Nesoudim celou skupinu lidi podle jednotlivcu. Jeden cyklista k predjeti mi opravdu zivot nenici a den nekazi.

A ridicak na kolo mam, delal jsem ho v Praze pred asi 15ti lety, normalne tristrankovej test :lol:

A rad te mam taky, jen si furt nestezuj :lol:
Přílohy
rp.jpg

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

crocjirka píše:ja ted stalou pritelku nemam :lol: :lol:
jestli se takhle rozčiluješ kvůli každé kravině tak se nedivím :lol:
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Tady jedna pro Crocjirku :lol:
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

naopak... ja jsem velmi klidny a pohodovy clovek, ze markusi a subtero :) ;) ale stve me, ze diky tomuhle zdruzeni se hazej miliony.. oni jen vymyslej chujoviny.. a omezujou lidi, kteri to ani nechtej...

alfoun: no tohle se mi v praze stalo uz asi 20x... a doted jsem se tak nenastval abych takoveho zmrda sejmul...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Jarbi

Příspěvek od Jarbi »

Řidičák na kolo :smich2:

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

co ti na tom prijde tak vtipneho? kdyz se chces pohybovat po ulicich, tak bys mel mit prehled, co jaka znacka znamena. nebo ne? nebo chces snad rict, ze ridicsky prukaz je zbytecnost?
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ne zbytecnost, ale hovadina na entou.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

duvod? skus to trosku rozebrat... zajima me tvuj nazor, jako oponenta :) ;)

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Nejsem si jist, zda mam dost sil a chuti se k tomu na tomhle foru sahodlouze vyjadrovat.
Ve zkratce:

- od kolika let veku by sis ho predstavoval?

- kdyz dospoly clovek s RP sk B (a to je predpokladam vetsina dospelych cyklistu) ma zaroven opravneni na skutr (v pripade rocniku nasich otcu na malou motorku), k cemu mu bude RP na kolo, kdyz legislativa pro cyklistu na pozemni komunikaci je shodna? To ma delat ridicak kvuli korenum v lese nebo kvuli cyklostezce, kde je vsechno jasny? Znate vy dva vubec oficialni sit cyklostezek? IMHO je dost mizerna a velka cast vede po komunikacich - z blizkeho okoli napr. kolem Okore. Chtel jsem tam o vikendu jet, ale to jsou uzky silnice a na to se muzu vysrat, nehodlam cekat, ze me nejakej fanousek Cyklomatu popravi. Zvolil jsem 0102/8192, ale to taky nejde jezdit porad dokola. Tyden predtim jizerskou padesatku. Popravde vubec netusim, k cemu mi tam byl fakt, ze mam ridicak, byt je na auto. Prehazovat umim, blinkry nemam, klakson taky ne a brzdim vetsinou zadnim kolem., kolo, zda se, ovladam Trasa je asi tak dopravne slozita jako dojit z obyvaku na hajzl ve dvoupokojovym bytu

- nyni k detem 15-18 let: jejich povedomi o tom, jak funguji pravidla provozu, je IMHO dost velke, vedi, po ktere strane se jezdi a po ktere se chodi, taktez maji zcela urcite povedomi o znackach upravujicich prednost ci o znackach zakazovych. Ze je nedodrzuji je vec druha, ridicak to nezmeni a kdyz o nej prijdou dal, tak se nenech vysmat, ale sednou na kolo kdykoliv priste. Jak je proboha chces kontrolovat, kdyz kolo je podobne mobilni jako napr. kroska a kdykoliv ti na nem v meste zdrnou? Taktez jsem nazoru, ze skupina cyklistu do 18ti let ma kolo jako nahradu motorku ci auta, vyuzivaji ho na cestach za kamarady apod., neresi bezpecnostni prvky a jejich cesta se profiluje pouze na tu nejkratsi a nejprimejsi. Vzpominam si, ze v tomhle veku jsem jezdil na jeden pomerne rusnej kopec u nas na chate, dolu jsem to rozhulakal co to slo a zkousel jsem co nejdelsi smyk. Schazeli jsme se na hrazi rybnika, kde slo sedet a riditka uz zasahovala do komunikace. Parkrat nas vytroubila auta, kdyz jsme blbli po silnici, prestoze jsme vedeli, ze to je spatne. Vzdycky to dopadlo dobre a musim rict, ze jsme si to uzivali pres 10 let kazdy prazdniny. A dneska bych to udelal stejne i s ridicakem.

- ted deti do 15ti let: jak po nich chces ty zkousky vykonavat? Na cyklovylet s rodicema budou potrebovat papiry? Co zdravoveda, myslis ze ti bude 8mi leta skolacka davat prvni pomoc, az te najde s kozickama na kapote ve skarpe? Tohle je skupina cylistu, ktera se primarne pohybuje v okoli bydliste, tzn. stale v jedny a ty samy a zpravidla poklidny ulici, nedovedu si moc dobre predstavit, jak by sis predstavoval vymahatelnost prestupku v praxi a jak se jimi nekdo zabyva.

tanner540i

Příspěvek od tanner540i »

ale stve me, ze diky tomuhle zdruzeni se hazej miliony.. oni jen vymyslej chujoviny.. a omezujou lidi, kteri to ani nechtej...
Asi sem trochu mimo, ale o jakem zdruzeni se bavime?
E39 540iA AC Schnitzer

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

A co motorkáři ? Ti vám nevadí ? Chovají se ještě víc jako hovado ;-)

A co takhle případ, kdy motorista nedá přednost cyklistovi ? Todle se snad neděje ? Jizva na hlavě mojeho děda by vám o tom něco řekla ;-)

Jak mezi cyklisty, tak mezi motorkáři, tak mezi automobilisty jsou nezodpovědní lidi, bohužel, dycky to tak bylo a dycky to tak bude a když budou mít cyklisti řidičák, tak se na tom nic nezmění, možná akorát to, že budou lépe postihnutelní. Na druhou stranu, když si budu od cyklisty držet odstup, tak se může rozplácnout jak chce a auto mi nemá šanci podřít ;-)
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

tanner540i píše:
ale stve me, ze diky tomuhle zdruzeni se hazej miliony.. oni jen vymyslej chujoviny.. a omezujou lidi, kteri to ani nechtej...
Asi sem trochu mimo, ale o jakem zdruzeni se bavime?
http://www.auto-mat.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

zde je zaznam z jedne cyklozmrdke debaty, kde zmr. Cach prezentoval svoji vizy... a hodne ujetou..

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... KAClDMJnyw" onclick="window.open(this.href);return false;

T.i.m.u.r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T.i.m.u.r »

Já tu nebudu plýtvat slovy; jen řeknu, že na kole najezdím dost a dost, když odbočuju tak ukazuju; povinnou výbavu mám taky a klidně se podepíšu pod to, co tu Pavel (SubTera) píše,... 8)
Naposledy upravil(a) T.i.m.u.r dne 09 zář 2013 20:19, celkem upraveno 1 x.
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm

(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz

tanner540i

at si jezdi, ale jako lidi a hlavne at maj SPZtku a uzavreny pojisteni.... i blbej traktor kdyz prejizdi z pole na pole pres silnici musi mit pojistku co kdyby....

a ne ze se mi ve meste kokutem postavi pred auto, doprostred na semaforech a na upozorneni ze rozhodne budu rychlejsi at jede ke strane me vyfakuje tak pardon ale kde to sme ??? to pak ten smradlavej hulici naftak ma svoje kouzlo....
Tak pojisteni a spz nebudu komentovat.

A k tomu druhemu odstavci, zas je to o jednotlivci. Taky nechapu proc, kdyz na okresce predjizdim, tak aspon 2 mentalove z 10 pridaji plyn.. neskutecne me to sere, ale nebudu psat na urad, at zakazou prodej octavii tdi :D . To auto za to nemuze, stejne tak kokot, co te schvalne brzdi v provozu na kole, pujde i po prechodu pomalu, jen aby te nasral...
E39 540iA AC Schnitzer

Lukinho

Příspěvek od Lukinho »

Ja teda taky nevidim problem mezi cyklisty, nikdy jsem nenarazil na zadny problem, jen teda jednou a to pitchus pred semaforama se rozhodl ze z jednoho kraje se zaradi na druhy pres 2 pruhy aniz by mavnul, nebo se rozhlednul. :|

tanner540i

to crocjirka:
Nemam cas to studovat, ale asi tusim ze jde o zdruzeni na podporu cyklisticke dopravy a rozvoj cyklostezek. Spravne?

To te vazne tak sere? Ze se do toho leje spousta nasich penez? To me teda vic vadi zivit tu obrovskou hromadu zelenejch mozku, cikanu ,janousku, komunistu, milion lobistu... co teprve nase superdrahe dalnice.. To jsou ty cerne diry, kde se ztraci neskutecne mnozstvi penez. At stavi stezky, aspon pak nebudou muset cykliste jezdit po silnici vubec, a bude mozne je za jizdu mimo stezku pokutovat. Ne jako ted, kdy stezka neni vubec, nebo je udelana ze zamkove dlazby....
E39 540iA AC Schnitzer

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Na tom videu je dobře vidět že někteří cyklisti sou pěkný debílkci typu já jedu na kole tak se všichni poserte :(

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Laconi píše:Na tom videu je dobře vidět že někteří cyklisti sou pěkný debílkci typu já jedu na kole tak se všichni poserte :(
jo jo, protože řidiči jsou všichni dokonalí 8)
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

tanner540i

V tom videu uz ale jaksi neni ukazano, ze ten kokot s lambem tam lital furt kolem bloku (nekolikrat kolelem toho cyklisty). Podle zvuku jel treba 3s full gas, coz je u takoveho auta uz rychlost kolem kila... Ale tohle video je uz jen konec cele akce. Bylo tam vic arabacu s hypersportama typu veyron, aventador atd.
E39 540iA AC Schnitzer

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

LiberaleMiguel píše:
Laconi píše:Na tom videu je dobře vidět že někteří cyklisti sou pěkný debílkci typu já jedu na kole tak se všichni poserte :(
jo jo, protože řidiči jsou všichni dokonalí 8)
Nene, primitivů co rádi provokujou ostatní je samozřejmě plno i mezi řidiči.

Kein

Příspěvek od Kein »

BIGPAPA píše:ale kolo je víc efektivnější doprava jak auto 8)
Wat? Definuj prosím.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Hele proč se tady srovnávaj (jako už po stý za TF) jabka s hruškama, poďte se radši hádat a nadávat si jestli je lepší sbírat známky nebo rybařit 8)

Kein

Příspěvek od Kein »

Laconi píše:Hele proč se tady srovnávaj (jako už po stý za TF) jabka s hruškama, poďte se radši hádat a nadávat si jestli je lepší sbírat známky nebo rybařit 8)
dej tomu chvíli a hádky taky budou. :mrgreen:
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

Kein píše:
Wat? Definuj prosím.
na jednom jízdním kole jede jeden, v praze sedív v jednom baworáku 1 a přitom se tam vleze 5 lidí :lol:
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Kein píše:
Wat? Definuj prosím.
Jedu-li do práce na pouhé tři hodiny, vzdálenost 4km, kolo doma, auto v garáži deset minut od domu.

a) nemusím se štrachat do garáže pro auto neb těch deset minut co tam půjdu mi stačí abych do práce dojel na kole
b) na kole jedu zadarmo, ale abych pokaždý co tam jedu jel autem (2x denně tam jet není problém) to se mi taky nevyplatí
c) nepotřebuju se rozčilovat s kokotama, co mi auto obijou na parkovišti u práce
d) neřeším problém s parkováním (centrum Op znáš předpokládám)

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

ja muzu cestou na nakup este, kdyz zaprsi, sem v cajku. a to nemluve o tom ze moje plice zustanou po kazde jizde cistejsi
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Když jedu v autě s otevřeným oknem za smradlavým TDYvčypupyčovoe tak nemám ten pocit :D takže auto taky neznamená, že nedostanu rakovinu plic :lol:

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

to aby jsme radši ani nechodili ven :? a na ostravsko karvinsku to je ještě horší :(

ja bych byl pro zakazat motorkáře.... 80km/h cestovní rychlost, nikde nikdo najednou bžuuuuum kreten na mašině... k posrání 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

jenze v aute nedejchas z plnych plyc a vetsinu bordelu ti zachyti prepazky v nose... kdyz jedes na kole, bezis tak dejchas z hluboka a vsechen ten bordel dostavas primo do plic
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

ale v tom případě je veškerej pohyb spojenej s větší fyzickou namahou naprosto zdraví škodlivej, protože těch nesmylů ve vzduchu lítá 8)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“