markus: a co tomu magistratu chces napsat? Ze po Legerovce jel cyklista? To maj ze Sokolsky udelat cyklostezku a Legerovku dat obousmernou nebo jak by sis to predstavoval? Cyklista na chodniku je totiz mnohem nebezpecnejsi nez na silnici.
Moje zalepenost to urcite neni bo ja nemam problemy s nikym, dokud mi nejde o zivot nebo rodinu a nedela mi ze zivota peklo. Nesoudim celou skupinu lidi podle jednotlivcu. Jeden cyklista k predjeti mi opravdu zivot nenici a den nekazi.
A ridicak na kolo mam, delal jsem ho v Praze pred asi 15ti lety, normalne tristrankovej test
jestli se takhle rozčiluješ kvůli každé kravině tak se nedivím
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
naopak... ja jsem velmi klidny a pohodovy clovek, ze markusi a subtero ale stve me, ze diky tomuhle zdruzeni se hazej miliony.. oni jen vymyslej chujoviny.. a omezujou lidi, kteri to ani nechtej...
alfoun: no tohle se mi v praze stalo uz asi 20x... a doted jsem se tak nenastval abych takoveho zmrda sejmul...
co ti na tom prijde tak vtipneho? kdyz se chces pohybovat po ulicich, tak bys mel mit prehled, co jaka znacka znamena. nebo ne? nebo chces snad rict, ze ridicsky prukaz je zbytecnost?
Nejsem si jist, zda mam dost sil a chuti se k tomu na tomhle foru sahodlouze vyjadrovat.
Ve zkratce:
- od kolika let veku by sis ho predstavoval?
- kdyz dospoly clovek s RP sk B (a to je predpokladam vetsina dospelych cyklistu) ma zaroven opravneni na skutr (v pripade rocniku nasich otcu na malou motorku), k cemu mu bude RP na kolo, kdyz legislativa pro cyklistu na pozemni komunikaci je shodna? To ma delat ridicak kvuli korenum v lese nebo kvuli cyklostezce, kde je vsechno jasny? Znate vy dva vubec oficialni sit cyklostezek? IMHO je dost mizerna a velka cast vede po komunikacich - z blizkeho okoli napr. kolem Okore. Chtel jsem tam o vikendu jet, ale to jsou uzky silnice a na to se muzu vysrat, nehodlam cekat, ze me nejakej fanousek Cyklomatu popravi. Zvolil jsem 0102/8192, ale to taky nejde jezdit porad dokola. Tyden predtim jizerskou padesatku. Popravde vubec netusim, k cemu mi tam byl fakt, ze mam ridicak, byt je na auto. Prehazovat umim, blinkry nemam, klakson taky ne a brzdim vetsinou zadnim kolem., kolo, zda se, ovladam Trasa je asi tak dopravne slozita jako dojit z obyvaku na hajzl ve dvoupokojovym bytu
- nyni k detem 15-18 let: jejich povedomi o tom, jak funguji pravidla provozu, je IMHO dost velke, vedi, po ktere strane se jezdi a po ktere se chodi, taktez maji zcela urcite povedomi o znackach upravujicich prednost ci o znackach zakazovych. Ze je nedodrzuji je vec druha, ridicak to nezmeni a kdyz o nej prijdou dal, tak se nenech vysmat, ale sednou na kolo kdykoliv priste. Jak je proboha chces kontrolovat, kdyz kolo je podobne mobilni jako napr. kroska a kdykoliv ti na nem v meste zdrnou? Taktez jsem nazoru, ze skupina cyklistu do 18ti let ma kolo jako nahradu motorku ci auta, vyuzivaji ho na cestach za kamarady apod., neresi bezpecnostni prvky a jejich cesta se profiluje pouze na tu nejkratsi a nejprimejsi. Vzpominam si, ze v tomhle veku jsem jezdil na jeden pomerne rusnej kopec u nas na chate, dolu jsem to rozhulakal co to slo a zkousel jsem co nejdelsi smyk. Schazeli jsme se na hrazi rybnika, kde slo sedet a riditka uz zasahovala do komunikace. Parkrat nas vytroubila auta, kdyz jsme blbli po silnici, prestoze jsme vedeli, ze to je spatne. Vzdycky to dopadlo dobre a musim rict, ze jsme si to uzivali pres 10 let kazdy prazdniny. A dneska bych to udelal stejne i s ridicakem.
- ted deti do 15ti let: jak po nich chces ty zkousky vykonavat? Na cyklovylet s rodicema budou potrebovat papiry? Co zdravoveda, myslis ze ti bude 8mi leta skolacka davat prvni pomoc, az te najde s kozickama na kapote ve skarpe? Tohle je skupina cylistu, ktera se primarne pohybuje v okoli bydliste, tzn. stale v jedny a ty samy a zpravidla poklidny ulici, nedovedu si moc dobre predstavit, jak by sis predstavoval vymahatelnost prestupku v praxi a jak se jimi nekdo zabyva.
A co motorkáři ? Ti vám nevadí ? Chovají se ještě víc jako hovado
A co takhle případ, kdy motorista nedá přednost cyklistovi ? Todle se snad neděje ? Jizva na hlavě mojeho děda by vám o tom něco řekla
Jak mezi cyklisty, tak mezi motorkáři, tak mezi automobilisty jsou nezodpovědní lidi, bohužel, dycky to tak bylo a dycky to tak bude a když budou mít cyklisti řidičák, tak se na tom nic nezmění, možná akorát to, že budou lépe postihnutelní. Na druhou stranu, když si budu od cyklisty držet odstup, tak se může rozplácnout jak chce a auto mi nemá šanci podřít
Keep /-/atin'
Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook
Já tu nebudu plýtvat slovy; jen řeknu, že na kole najezdím dost a dost, když odbočuju tak ukazuju; povinnou výbavu mám taky a klidně se podepíšu pod to, co tu Pavel (SubTera) píše,...
Naposledy upravil(a) T.i.m.u.r dne 09 zář 2013 20:19, celkem upraveno 1 x.
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm
(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz
at si jezdi, ale jako lidi a hlavne at maj SPZtku a uzavreny pojisteni.... i blbej traktor kdyz prejizdi z pole na pole pres silnici musi mit pojistku co kdyby....
a ne ze se mi ve meste kokutem postavi pred auto, doprostred na semaforech a na upozorneni ze rozhodne budu rychlejsi at jede ke strane me vyfakuje tak pardon ale kde to sme ??? to pak ten smradlavej hulici naftak ma svoje kouzlo....
Tak pojisteni a spz nebudu komentovat.
A k tomu druhemu odstavci, zas je to o jednotlivci. Taky nechapu proc, kdyz na okresce predjizdim, tak aspon 2 mentalove z 10 pridaji plyn.. neskutecne me to sere, ale nebudu psat na urad, at zakazou prodej octavii tdi . To auto za to nemuze, stejne tak kokot, co te schvalne brzdi v provozu na kole, pujde i po prechodu pomalu, jen aby te nasral...
Ja teda taky nevidim problem mezi cyklisty, nikdy jsem nenarazil na zadny problem, jen teda jednou a to pitchus pred semaforama se rozhodl ze z jednoho kraje se zaradi na druhy pres 2 pruhy aniz by mavnul, nebo se rozhlednul.
to crocjirka:
Nemam cas to studovat, ale asi tusim ze jde o zdruzeni na podporu cyklisticke dopravy a rozvoj cyklostezek. Spravne?
To te vazne tak sere? Ze se do toho leje spousta nasich penez? To me teda vic vadi zivit tu obrovskou hromadu zelenejch mozku, cikanu ,janousku, komunistu, milion lobistu... co teprve nase superdrahe dalnice.. To jsou ty cerne diry, kde se ztraci neskutecne mnozstvi penez. At stavi stezky, aspon pak nebudou muset cykliste jezdit po silnici vubec, a bude mozne je za jizdu mimo stezku pokutovat. Ne jako ted, kdy stezka neni vubec, nebo je udelana ze zamkove dlazby....
V tom videu uz ale jaksi neni ukazano, ze ten kokot s lambem tam lital furt kolem bloku (nekolikrat kolelem toho cyklisty). Podle zvuku jel treba 3s full gas, coz je u takoveho auta uz rychlost kolem kila... Ale tohle video je uz jen konec cele akce. Bylo tam vic arabacu s hypersportama typu veyron, aventador atd.
Laconi píše:Hele proč se tady srovnávaj (jako už po stý za TF) jabka s hruškama, poďte se radši hádat a nadávat si jestli je lepší sbírat známky nebo rybařit
BIGPAPA píše:ale kolo je víc efektivnější doprava jak auto
Wat? Definuj prosím.
Jedu-li do práce na pouhé tři hodiny, vzdálenost 4km, kolo doma, auto v garáži deset minut od domu.
a) nemusím se štrachat do garáže pro auto neb těch deset minut co tam půjdu mi stačí abych do práce dojel na kole
b) na kole jedu zadarmo, ale abych pokaždý co tam jedu jel autem (2x denně tam jet není problém) to se mi taky nevyplatí
c) nepotřebuju se rozčilovat s kokotama, co mi auto obijou na parkovišti u práce
d) neřeším problém s parkováním (centrum Op znáš předpokládám)
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Když jedu v autě s otevřeným oknem za smradlavým TDYvčypupyčovoe tak nemám ten pocit takže auto taky neznamená, že nedostanu rakovinu plic
jenze v aute nedejchas z plnych plyc a vetsinu bordelu ti zachyti prepazky v nose... kdyz jedes na kole, bezis tak dejchas z hluboka a vsechen ten bordel dostavas primo do plic