Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
"Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá." aneb "Jací policajti, takoví řidiči."Chamelion píše:Mě fakt přijde, že jde lidstvo do hajzlu. Silnice plný neprůstřelných dementů a ještě dávaj návody na to, jak být dementem...
Mám stejnou zkušenost, akorát těch 20řidičů dementů potkám na daleko kratším úseku.Chamelion píše:Já nevim, ale já za těch deset let co řídim (a že nejezdim málo) nenarazil ani na jednoho dopraváka, kterej by mě prudil nebo mi dal flastr za něco, co jsem vědomě neudělal. Na druhou stranu, když si projedu trasu ÚL-Brno, tak během těch čtyř hodin cesty potkám tak dvacet řidičů dementů...podle mě tam přímá úměra neni teda.
Ale to je fakt zas na blbou a dlouhou debatu...podle mě spíš když se chováš slušně a neděláš na silnici kundoviny, tak i pčr tak jedná s tebou (pokud nenarazíš vyloženě na blbce, kterej se blbě vyspal...na takovýho ale můžeš narazit kdekoliv, v krámě, v práci,...)
O "vědomě neudělal" tu přeci nejde. Jistě, že překročím rychlost vědomě, když je daný úsek zcela bezpečný i při 60km/h...nejde o to, zdali "dělám" nebo "nedělám" něco "vědomě", jde o to, zdali svým jednáním někoho ohrožuju a pokud neohrožuju tak proč policajtí měří zrovna v tom daném úseku.Chamelion píše:Já nevim, ale já za těch deset let co řídim (a že nejezdim málo) nenarazil ani na jednoho dopraváka, kterej by mě prudil nebo mi dal flastr za něco, co jsem vědomě neudělal. Na druhou stranu, když si projedu trasu ÚL-Brno, tak během těch čtyř hodin cesty potkám tak dvacet řidičů dementů...podle mě tam přímá úměra neni teda.
Ale to je fakt zas na blbou a dlouhou debatu...podle mě spíš když se chováš slušně a neděláš na silnici kundoviny, tak i pčr tak jedná s tebou (pokud nenarazíš vyloženě na blbce, kterej se blbě vyspal...na takovýho ale můžeš narazit kdekoliv, v krámě, v práci,...)
Kein píše:O "vědomě neudělal" tu přeci nejde. Jistě, že překročím rychlost vědomě, když je daný úsek zcela bezpečný i při 60km/h...nejde o to, zdali "dělám" nebo "nedělám" něco "vědomě", jde o to, zdali svým jednáním někoho ohrožuju a pokud neohrožuju tak proč policajtí měří zrovna v tom daném úseku.Chamelion píše:Já nevim, ale já za těch deset let co řídim (a že nejezdim málo) nenarazil ani na jednoho dopraváka, kterej by mě prudil nebo mi dal flastr za něco, co jsem vědomě neudělal. Na druhou stranu, když si projedu trasu ÚL-Brno, tak během těch čtyř hodin cesty potkám tak dvacet řidičů dementů...podle mě tam přímá úměra neni teda.
Zkrátka, nemám nic proti tomu, když policajti měří na nepřehledných rušných úsecích, ale odmítam souhlasit s pokutou na zjevně přehlednémh úseku jenom proto, že to přikazuje značka co tam postavil úředník co má vystudovaného Bc. na umělecké nebo pajdáku...o to jediné tady jde, což má za následek to, že policajti se staví tam, kde nachytají nejvíce "hříšníků" a ne tam, kde je to skutečně potřeba a nebezpečno.
Definuj "nepřehledný úsek". Právě díky tomu sjednocení, o kterém mluvíš, je zákon obecný, musí jím z logiky věcí být, naprosto s tebou souhlasím a právě proto tu jsou policajti, kteří mají obecný zákon přenést na individuální situace - od toho tu dopravní policie je, tak proč to nedělá?. Snad se shodnem všichni na tom, že policie má dohlížet na bezpečnost nikoli na pouhé "dodržování značek".m.artty píše:Kein: Definuj "přehledný úsek", potom by totiž každý říkal, že je to všude přehledné, tak proč mít značky. Prostě každý člověk má jiné vnímání a tím pádem to musí být nějak sjednoceno (právě použitím značek a povolenými rychlostmi). Pokud se ti zdá, že značka není správně, podej návrh na změnu na příslušný úřad - jde to, jen je potřeba se ozvat a mít rozumné důvody
a řekni mi, proč se musí nosit skrytě ?Globus píše:[...
Ty jo, mám skvělej nápad... my, držitelé zbraní by jsme se mohli sejít na Václaváku, hezky na ostro nabít naše miláčky a procházet se po centru s neskrytě nošenejma zbraněma, co vy na to? Přece tim nebudemem nikoho ohrožovat, tak proč respektovat zákon, že?
Nevim proč se musí nosit skrytě, ale prostě to tak je. Navíc každej normální člověk Ti řekne že i kdyby se nemusela nosit skrytě, tak jí tak stejně nosit bude.Boháček píše: a řekni mi, proč se musí nosit skrytě ?
aby to jako nebylo, že jí má každej druhej?
to jsi nevybral správný příklad
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec
pro jakckytwingo.driver píše:Můžete mi někdo jako laikovi objasnit, proč bych věděl, že se musí kvér nosit skrytě, kdybych měl zbroják?
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec
Mam to tak stejne a dokonce kolikrat i hoodne primhourily oko.Chamelion píše:Já nevim, ale já za těch deset let co řídim (a že nejezdim málo) nenarazil ani na jednoho dopraváka, kterej by mě prudil nebo mi dal flastr za něco, co jsem vědomě neudělal. Na druhou stranu, když si projedu trasu ÚL-Brno, tak během těch čtyř hodin cesty potkám tak dvacet řidičů dementů...podle mě tam přímá úměra neni teda.