FB

Flickr

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
k tématu jsem se vyjádřil. Řeší se tu hovna, ještě, že tem fb je, aby se na něj mohlo stále vymlouvat. Kdo je línej to dávat do normální galerie, tak je to jeho problém. Možná to je i záměrem to cpát pořád na fb, protože výmluva je jasná i když fotka beztak stojí za prdkubi píše:hlavně se vyjádřit k věci že?
crocjirka píše:fabos: o tom zadna... jenze ja uz si rikam cenu... a proste bud berou nebo ne... jinak ke stylu foceni: zase ber to tak, ze prave v klubech se ti to vse meni.. musis furt laborovat s casama(bohuzel to neni furt jen 1/30 a iso 4000 atd..)ale tak to tobe snad nemusim vysvetlovat.. a taky hodne zalezi na osvetlovaci... napr kdyz jsem fotil v retru, tak mi stacilo iso 800 a cas 1/40, 1/50 a fotky meli hezke pozadi... v duplexu jedu 1/30 iso 4000 a f2.8.... a jeste se tam s tema osvetlovacema hadam, ze proste neni mozny aby mi na pul hodiny zhasli svetlo... a nebo je opacnej extrem, ze mi rozsvitej vse a to zas musim rychle menit..
jinak v specialne v praze je miliarda "fotografu"..ale pak vidis ty vysledky...
kdyz foti nekdo jinej:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 716&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
a kdyz fotim ja:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 716&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Nějak tak, od tý doby co Nikon a Canon začaly prodávat první digitální zrcadlovky s cenovkou pod 20 tis., tak se fotografem stal najednou každej kdo si to sehnal a všichni si naivně myslej, že tim udělaj díru do světa. Pak jim dáš do rukou starou zrcadlovku a náčiní, aby si to sami vyvolali a rázem nevěděj která bije a nervujou se "že neviděj v tom sklíčku co vlastně fotěj, že to je hnusný". Přitom opravdu kvalitní fotku, která vypadá opravdu živě uděláš jen se dobře seštolovanou zrcadlovkou a citemAngličák píše:Stejně jako většina lidí poslouchá radio Impuls a podobné sračky, tak obdobným způsobem se dnes konzumují fotky. Dnes je fotograf každý, kdo má možnost fotit a kvalita se řeší skrz postprocesy, dokreslováním, vykreslování a hledání chyb v tom, který server ti víc "posere" fotku.
jenze me se aspon tech x desitek tisic vratilo...Jardafox píše:kroku už to vzdej - ztrapňuješ se
ještě jsem tady od tebe neviděl pořádnou fotku a zároveň ti tady snad nikdo žádnou fotku ještě nepochválil
prostě ruku na srdce - narvals x desítek tisíc do výbavy, ale chybí ti talent, cit apod, naopak ješitnosti a blbejch výmluv na monitory a fejsbuky ti neschází![]()
![]()
Nerozumim? Já si fotím jen tak pro radost páč mě to baví, pro sebe a s výbavou za pár korun. Nebo jsem nepochopil souvislost?Angličák píše:Stejně jako většina lidí poslouchá radio Impuls a podobné sračky, tak obdobným způsobem se dnes konzumují fotky. Dnes je fotograf každý, kdo má možnost fotit a kvalita se řeší skrz postprocesy, dokreslováním, vykreslování a hledání chyb v tom, který server ti víc "posere" fotku.
Ale co já bych řekl je to, že fotka je buď dobrá nebo ne a je jedno, jestli je focená camerou obscura nebo Nikonem D197600 s bleskem jak brno.
Já sem začínal na aparátu bez expozimetru a byla to prdel, to dnes nikdo nepochopí.
Proto mne už i focení sere, neb to stejně nikdo nevidí, že třeba hodinu hledám pohled, dokud mi třeba strom neroste ze střechy auta. TO je ten rozdíl, ne namlátit 500 000 fotek, pak je doprasit někam a promazat totální hovna.
Dost se bavím tomu jak lidi řešej full frame a detaily nápisů, jako kdyby zveřejňovali fotky tiskem ve formátu A1 ale stejně je na těch fotkách hovno.
Kubi bejt tebou, tak se taky nesměju.