Kdo by chtěl zkusit "tuning svíčky", tak mi leží v garáži 6 očouzených Brisků s trojitou obvodovou elektrodou, který jsem vyndal a nahradil svíčkama NGK. Nechám je zadarmo za odovoz

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Na to už je pak ale spíš dobrý nainstalovat násobič napětí, aby to dávalo lepší jiskru.Placenta píše:presne tak Leone![]()
![]()
jenom na okraj, pokud motor nema zadne upravy sportovniho charakteru a je ciste seriovy nema smysl svicky menit, trochu jina situace nastane kdyz na motoru zacnem tunit, zvyseni komprese, vetsi tlak na turbiny, atd, proste je vic teplotne namahan, je treba pouzit svicku ktera je schopna vytvorit k Vasim upravam lepsi jiskru. Takova jiskra musi umoznit rychle sireni plamene a to i v pripade nedokonaleho slozeni smesi, ktere nastava hlavne pri akceleraci. Tyto svicky maji jine slozeni elektrod (proto jsou drahe) a jiskriste vetsinou umoznuje pri preskoku i vice jisker najednou a snadneji.
Njn, já už taky šilhám nějakou dobu po sadě kabelů od NGK i když efekt bude na motoru asi 0.000001Placenta píše:zalezi samozrejme na cele zapalovaci soustave,
zalezi hlavne na te samotne uprave jestli je nutne investovat do krabicky nasobicu a nebo staci udelat odtrh, silnejsi kabely atd.
Jo to odpovídá, platinový svíčky jsou tam standartně od výrobce, Toyota tam myslím v prvovýrobě šroubovala Densa, beztak veškerou elektriku tam do toho dělalo Denso. Nevýhoda u těch NGK svíček byla cena tuším přes 3000 Ká čé s daní, ale zas dávat tam nějaký pazgřivce by bylo prznění motoru.Placenta píše:Ja mel dve supry jako ty, man. i automat, jsou to dobry auta i na tunen, nez jsem s nima stacil neco udelal tak za jednu jsem udelal strechu na baraku a druha byla tak znicena ze sla z domu,
jinak bych dam dal kabel min. 8.5 ne slabsi a platinovy tam myslim meli byt normalne,
Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlakujarda píše:takze sem se docetl ze na my 1.2 to nema teda cenu podle toho co rikate a podle tech cen 500 za kus na to seru a na to ze bych z toho mel dobrej pocit taky, jinak diky za rady
tak to tam radsi necham rovnou ty seriovyBeaver píše:Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlakujarda píše:takze sem se docetl ze na my 1.2 to nema teda cenu podle toho co rikate a podle tech cen 500 za kus na to seru a na to ze bych z toho mel dobrej pocit taky, jinak diky za rady
Já koupil NGK do Rapídka, tak uvidíme, jak se to projeví...Beaver píše:Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlakujarda píše:takze sem se docetl ze na my 1.2 to nema teda cenu podle toho co rikate a podle tech cen 500 za kus na to seru a na to ze bych z toho mel dobrej pocit taky, jinak diky za rady
no jak ses tady docetl, na malejch objemech se to skoro neprojevujekaipan píše:Já koupil NGK do Rapídka, tak uvidíme, jak se to projeví...Beaver píše:Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlakujarda píše:takze sem se docetl ze na my 1.2 to nema teda cenu podle toho co rikate a podle tech cen 500 za kus na to seru a na to ze bych z toho mel dobrej pocit taky, jinak diky za rady
Opravdu slušný a kvalitní svíčky jsou ideální investice jakmile se začnou snižovat hlavy, ládovat do válců větší množství paliva atd. V tom okamžiku už klasická svíčka doporučená výrobcem může trošku přestat chápat co se po ní chce a začnou vznikat ztráty. Já osobně mám důvěru ve tři druhy svíček:jarda píše:no jak ses tady docetl, na malejch objemech se to skoro neprojevujekaipan píše:Já koupil NGK do Rapídka, tak uvidíme, jak se to projeví...Beaver píše: Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlaku
to je hrozný vidět kdo to psal :o( sorry za OT ...kaipan píše:Já koupil NGK do Rapídka, tak uvidíme, jak se to projeví...Beaver píše:Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlakujarda píše:takze sem se docetl ze na my 1.2 to nema teda cenu podle toho co rikate a podle tech cen 500 za kus na to seru a na to ze bych z toho mel dobrej pocit taky, jinak diky za rady
nj vlastne ted jsem si to uvedomil...MarauderZ28 píše:to je hrozný vidět kdo to psal :o( sorry za OT ...kaipan píše:Já koupil NGK do Rapídka, tak uvidíme, jak se to projeví...Beaver píše: Když koupíš kvalitní značkový svíčky za slušnou cenu, bude efekt stejnej jako když bys tam dal závodní Iridida za 1000 kaček kus, respektive rozdíl bys asi nepoznal, kromě průvanu v peněžence, kterej by tam udělal takových 12 PSI podtlaku