Při zběžné prohlídce jsem tam ale nenašel návrh plošňáku, nebylo by od věci napsat tomu Tilenovi, jestli ho nemá, a taky o fotky (hlavně z instalace). V nejhorším případě by tu DPS navrhl kámoš, ale je strašně línej

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Možná už se to tu někde psalo, ale chci se zeptat jakej máš vstup do toho monitorku-? já mám 7" LCD ale ne touchscreen, je to jen 7" širokouhla LCD TV, a celkem mě zajímá jestli mi to půjde k tej mini ITX desce, nebo jestli je podmínka TV Outu, silě totiž uvažuju o stavbě carputeru, jedinou věcičku co sháním a nemohu sehnat je touchpad.. jako majé notebooky.. sem to chtěl zakomponovat do palubní desky, ale asik to vypadá na nejhorší a budu muset pořídit myš :o///Ondras píše:Jelikož vypadá, že to pár lidí bude zajímat, tak se svěřím o svém již téměř dokončeném carputeru
Je to v podstatě obyčejné PC s některými speciálními komponentami nutnými pro jeho specifické nasazní. URL přidáno jen u "exotických" komponent
Základní deska: VIA EPIA M10000 s integr. CPU ( http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43168 )
Disk: Seagate 80GB
Ram: 512MB Kingston DDR266
Case: EMKO 141, 10.8-20V ATX (není na fotce) ( http://www.emko.cz/emko_cz/skrine/em-141.html )
Display: Navilock 7" aka Lilliput 619, VGA dotykový (USB) ( http://tinyurl.com/5rkjk )
Klávesnice + myš: Labtec Edge bezdrát
GPS: Navilock USB
To celé jsem schrastil za nějakých 17350 bez daně. Všecko jem koupil maloobchodně (se smlouváním o ceně) v česku. PC pojede na Windowsech XP. Většina ovládnáni bude řešena pomocí speciálního SW přes touchscreen. Klávesnice a myš bude jen jako záložní řešení. Další možností ovládání je využití RF dálkače ATi Remote Wonder. Možnosti PCčka jsou prakticky neomezené. Bude to umět GPS navigaci, přehrávat MP3, DivX, CD+DVD (při připojení optické mechaniky), při vybavení TV tunerem to přijme TV singál, je možno použít USB kamery jako couvacího asistenta. Na snadě je on-board diagnostika přes EOBD, tzn. můžete si vyrobit virtuální budíky jak má Skyline, atd., atd.
Monitor pobere i kompoztní video, takže připojení např. autorádia s DVD, nebo PS není rovněž problém.
K Vašim dotazům:
jeJe to touch?
Jaky ma rozliseni?
Jak mas vyresenej zdroj?
Prevodnik 12>220?
Co mys?
nejakej trackball?
A jak mas vyreseno s GPS?
fyzicky 800x480, interpolací do 1280x768, já jedu na 800x600
ATX zdroj se vstupem 10.8-20V stejnosměrně, časem přibude power sequencer (PC se po nastartování probudí, po vypnutí zapalování uspí)
ne
bezdrát Labtec
ne
USB přijímač NaviLock
Dobrá otázka. Vhodnější by byl 2.5" disk z ntb, ale jsou pomalé a drahé. Budu to řešit odtlumením celého casu od karoserie "hrbolatým molitanem" nebo podobným matrošem. Pokud to nebude stačit a disk zdechne, tak pořídím 2.5" verzico vydrží ten disk při jízdě na našich silnicích..
Tak už jsem to našelValys píše:a ještě jedna věc.. pořizuju si do toho 60GB 2.5" disk, ale ta deska má UltraDMA 133/100/66, takže to je pro 3.5" disky.. existuje nějaká redukce mezi těmito periferiemi? nebo musím jet přes USB z ext disku?
Já osobně bych do LCD TV asi nešel, zkoušeli jsme ji u kámoše a moc spokojen s tím nebyl. Fyzické rozlišení bylo upachtěných 480*234 a při prvním pokusu o interpolaci začaly problémy s obnovovací frekvencí - displej jakoby zrnil, kontury statických objektů rozsypané a menší písmo prakticky nečitelné, použitelnost témeř nulová.Možná už se to tu někde psalo, ale chci se zeptat jakej máš vstup do toho monitorku-? já mám 7" LCD ale ne touchscreen, je to jen 7" širokouhla LCD TV, a celkem mě zajímá jestli mi to půjde k tej mini ITX desce, nebo jestli je podmínka TV Outu, silě totiž uvažuju o stavbě carputeru, jedinou věcičku co sháním a nemohu sehnat je touchpad.. jako majé notebooky.. sem to chtěl zakomponovat do palubní desky, ale asik to vypadá na nejhorší a budu muset pořídit myš :o///
S tím právě tak nějak počítám s tím TV Outem, ale já už mám LCD TV doma... tak se mi nechce zase investovat do Navilocku, je to pálka jak bejk, ale ještě předtím než se do něčeho pustím to zkusím doma na PC píchnout na TV Out a vyzkouším to jak to bude makat.. jako když sem si na tom pouštěl DVD tak byl obraz vysoce pěkný, ale uvidí se až na Textech... a pokud to nebude splňovat moje požadavky na GPS a internet přes mobil tak půjde do světa a budu shánět jiný, ale ted řeším otázku ovládání, nechci myš, ale také nemohu sehnat žádnej touchpad.. abych si ho mohl zakomponovat do palubní desky v autě :o///BlackHole píše:Já osobně bych do LCD TV asi nešel, zkoušeli jsme ji u kámoše a moc spokojen s tím nebyl. Fyzické rozlišení bylo upachtěných 480*234 a při prvním pokusu o interpolaci začaly problémy s obnovovací frekvencí - displej jakoby zrnil, kontury statických objektů rozsypané a menší písmo prakticky nečitelné, použitelnost témeř nulová.Možná už se to tu někde psalo, ale chci se zeptat jakej máš vstup do toho monitorku-? já mám 7" LCD ale ne touchscreen, je to jen 7" širokouhla LCD TV, a celkem mě zajímá jestli mi to půjde k tej mini ITX desce, nebo jestli je podmínka TV Outu, silě totiž uvažuju o stavbě carputeru, jedinou věcičku co sháním a nemohu sehnat je touchpad.. jako majé notebooky.. sem to chtěl zakomponovat do palubní desky, ale asik to vypadá na nejhorší a budu muset pořídit myš :o///
Na obrázku je vidět jakoby rozřepené vertikální linie:
Pohyblivé objekty vypadaly vcelku dobře, koukat na filmy se daloAle číst v mapě prostě nešlo
Takže displej odešel zpět k prodejci.
IMHO je ta situace neřešitelná, bo TV-OUT má napevno obnovovací frekvenci 50 Hz. Možná pokud je ta tvoje TV kvalitnější, tak si s tím poradí, doporučuji předem vyzkoušet.
Já osobně teď šetřím na osvědčený Navilock s touchscreenem, který zvládne 1024*768.
Ale zpět k Tvé otázkce, ITX desky VIA Epia mají kromě VGA výstupu i TV-Out.
já uvažuju že bych do madla u spolujezdce zalaminoval tarckball - do toho držadla jak se s nim zavíraji dveře.BlackHole píše:Možností je víc - buď výše zmíněný tablet, ale s tím je spojená nutnost použít tužku.
Nebo kuchnout a někam pěkně zalaminovat trackball.
Zkoušeli jsme i ovládání hlasem, ale to nedoporučuji - sice se nám povedlo odfiltrovat šum v pozadí (motor, aerodynamika...), ale stejně to rozpoznávání příkazů nebylo nic moc.
Další možností je IR dálkové ovládání, ale třeba posunování mapy v nějakém GPS softwaru by bylo dost krkolomné.
O trackballu vím, to jsem také našel, a beru to jako poslední možnost.. dík za info, teď už jen sehnat pár chechtáků na dokoupení dalších komponent a hurá na to... funkčnost počítám tak za cca 2 - 3 měsíce +/- protože ted mě čekaj ještě úpravy na autě a novej lakBlackHole píše:Možností je víc - buď výše zmíněný tablet, ale s tím je spojená nutnost použít tužku.
Nebo kuchnout a někam pěkně zalaminovat trackball.
Zkoušeli jsme i ovládání hlasem, ale to nedoporučuji - sice se nám povedlo odfiltrovat šum v pozadí (motor, aerodynamika...), ale stejně to rozpoznávání příkazů nebylo nic moc.
Další možností je IR dálkové ovládání, ale třeba posunování mapy v nějakém GPS softwaru by bylo dost krkolomné.
Oprava: nie 4Ondres, ale 4ValysOndrejGTi píše:4Ondras: Vies take podlozky pod mys s kablom a pise sa na to dotykovym perom..... to by myslim bolo riesenie
To LCD co mám je asik měsíc staré, kupoval sem ho v elektrocity, tak doufám že se přes PC bude chovat pěkněOndrejGTi píše:Oprava: nie 4Ondres, ale 4ValysOndrejGTi píše:4Ondras: Vies take podlozky pod mys s kablom a pise sa na to dotykovym perom..... to by myslim bolo riesenie![]()
Inak
- na TVout sa frekvencia da menit (ale asi len skokovo 50-60-100Hz, teda mne sa dala)
-to co robilo BlackHolovi, to mne tiez robilo na klasickom TV 63cm. Plocha totalne necitatelna a rozmazana, ale filmy nadherne....
Neplánuju virtuální klávesnici. už sem někde viděl takovou malou napodobeninu klávesnice k Notebooku.. uplně v klidu se mi vejde do kastliku, a připadá mi to pohodlnější...alp píše:mam takovej drobnej dotazek.
Jak resite virtualni klavesnici ? Ja jsem chtel pouzit Windows XP tablet edition, jenze ty se nedaj nikde sehnat v krabicove verzi, protoze se dodavaji jen svazany s hw. Jak to resite ?
... jinak mam to v cernym aute, pod cernou sedackou v kuzi a neprehriva se to ...
Dík moc.. ten right click mi vrtal dlouho hlavou, ty softy vyzkouším, aspoň se mám na koho obrátit a není to jen klubko spekulací..Ondras píše:Pravé tlačítko myši, se řeší malým okýnkem, které je always-on-top. Když do něho tapneš, tak příští tapnutí kdekoli na obrazovku je bráno jako right-click.
Navigace - určitě MapFactor ( http://www.mapfactor.cz/produkty/navigator.html )
Snímač - mám USB ( http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=VIP-322613 )
S přehříváním v létě zatím nevím, protože jsem už delší dobu bez monitoru a nemám teď čas se projektem zabývat. Předpokládám, ale že při umístění PC pod sedačku nebude s teplotou problém
jo tu uz mam ... vcetne mysi a je to na infra ... ale preci jen jsem i tak premyslel nad virtualniValys píše:Neplánuju virtuální klávesnici. už sem někde viděl takovou malou napodobeninu klávesnice k Notebooku.. uplně v klidu se mi vejde do kastliku, a připadá mi to pohodlnější...alp píše:mam takovej drobnej dotazek.
Jak resite virtualni klavesnici ? Ja jsem chtel pouzit Windows XP tablet edition, jenze ty se nedaj nikde sehnat v krabicove verzi, protoze se dodavaji jen svazany s hw. Jak to resite ?
... jinak mam to v cernym aute, pod cernou sedackou v kuzi a neprehriva se to ...