Používá tady někdo nitrous?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

JirkaŠ
Kontaktovat uživatele:

Používá tady někdo nitrous?

Příspěvek od JirkaŠ »

Chtěl bych vědět kdo a jakou sadu vstřikování oxidu dusného (aktivně) používá ve svém autě.Hodně se toho už o tom napsalo,ale ve skutečnosti jsem to viděl jen u p.Faigla.Nabízím možnost montáže požadovaných sad případným zájemcům.Ceny nejlepší v Česku včetně odzkoušení na brzdě.
http://phorum.drag-tuning-club.com/view ... c&start=45
Přílohy
Direct_Port.jpg
Direct_Port.jpg (27.86 KiB) Zobrazeno 1433 x
Věřím, jen naměřeným hodnotám!

Nitro
Kontaktovat uživatele:

Re: Používá tady někdo nitrous?

Příspěvek od Nitro »

no tak myslim ze pouziva ho Marauder (myslim, aspon podla podpisu :mrgreen: ) a este asi aj Taboo
RIP Richard Burns :cry:

Tommy-cupra

Příspěvek od Tommy-cupra »

Jirka š: ta nabidka je lakava,ale porad ty ceny drzite dost vysoko,verim ze jsi cenama pod lexani,ale kazdej rozumnej a schopnej clovek to zvladne dovezt za polovinu z us.
SEAT LEON CUPRA

JirkaŠ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaŠ »

Tommy-cupra píše:Jirka š: ta nabidka je lakava,ale porad ty ceny drzite dost vysoko,verim ze jsi cenama pod lexani,ale kazdej rozumnej a schopnej clovek to zvladne dovezt za polovinu z us.
Když to dokážeš,tak proč to tady nenabídneš.Zájem by jistě byl :lol:

BlackHole

Příspěvek od BlackHole »

JirkaŠ píše:
Tommy-cupra píše:Jirka š: ta nabidka je lakava,ale porad ty ceny drzite dost vysoko,verim ze jsi cenama pod lexani,ale kazdej rozumnej a schopnej clovek to zvladne dovezt za polovinu z us.
Nu tak já myslím, že nabídka je http://www.sportovniautodoplnky.cz/stor ... tmentID=19

Ceny plnohodnotných kitů 18-22k
Mazda3 2.0i 150PS/6000ot. & 187Nm/4500 ot.

JirkaŠ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaŠ »

BH:Ta nabídka je cenově plus,mínus na stejno se mnou.Opravdu použitelná sada je min.za 25 995,-Kč,ty levnější jsou pro karburátorové motory a ty jsem nenabízel.Nechci se tu přetahovat o slovíčka.Mě zaujalo,to že jsi napsal za poloviční cenu.A to by zajímalo i mě :D

BlackHole

Příspěvek od BlackHole »

J sorry, to jsem přehlídl :respect:
Mazda3 2.0i 150PS/6000ot. & 187Nm/4500 ot.

Tommy-cupra

JirkaŠ píše:
dobre vis sam jak to u nas je,kazdej ti rekne jo jo a pak skutek utek.
pro priklad ta sada na chlazeni intercooleru je cca u nas 21tis kc je to tak ze jo,me ji nabizej za 350 dolaru plus postovny.
SEAT LEON CUPRA

Tommy-cupra

jinak ja jsem to nemyslel nejak spatne,jsem rad ze se tu nekdo snazi proto neco delat,jen jsem chtel rict ze je to porad dost draha zalezitost.
SEAT LEON CUPRA

JirkaŠ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaŠ »

Tak jsme si to všechno vyjasnili.Jen se ještě musím omluvit BH,to že za půlku z USA jsi nepsal Ty ale Tommy-cupra.
Jinak samozřejmě je to v USA za jiné ceny.Jájsem tam taky kupoval karburátory na motorku a poštovné dělalo 202,-USD + clo+DPH(takže ve finále jsem k základní ceně zboží vytopil cca10.000,-Kč).Takto chodí.
Speciálně to chlazení IC budu dělat vlastní.Cenově to ještě nemám doladěný,dám vědět.

Poolie

Příspěvek od Poolie »

To chlazení IC se používá jakým způsobem?

Tommy-cupra

JirkaŠ píše:Tak jsme si to všechno vyjasnili.Jen se ještě musím omluvit BH,to že za půlku z USA jsi nepsal Ty ale Tommy-cupra.
Jinak samozřejmě je to v USA za jiné ceny.Jájsem tam taky kupoval karburátory na motorku a poštovné dělalo 202,-USD + clo+DPH(takže ve finále jsem k základní ceně zboží vytopil cca10.000,-Kč).Takto chodí.
Speciálně to chlazení IC budu dělat vlastní.Cenově to ještě nemám doladěný,dám vědět.
jo postovny je nejvetsi pruser,ale co se tyce nitra tak by to nemusela byt takova racha ne,kolik cca vazi sada kdyz jde i s lahví???
Jinak s tim chlazenim mi dej urcite vedet,urcite to chci a cim levneji tim lip!!!
SEAT LEON CUPRA

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

Víš jde o to, že když si přivezeš jeden kus pokoutně bez cla a DPH tak to vyjde trochu jinak než když to někdo ofiko zdaní a proclí :wink:
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Tommy-cupra

leon4x4 píše:
Víš jde o to, že když si přivezeš jeden kus pokoutně bez cla a DPH tak to vyjde trochu jinak než když to někdo ofiko zdaní a proclí :wink:
karle ale kdyz toho privezu vic tak dostanu od vyrobce dobrou cenu,se clem nic neudelas,jedine mit malou fakturu,postovny je problem,ale jsou ve statech firmy co nejsou drahy,jen to pak jde delsi dobu. Ja jen narazel na to, ze proc budu davat v cechach 20 tis kc,kdyz mi to prijde az domu za 10 tis z us.
SEAT LEON CUPRA

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 09 srp 2014 21:35, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

Tommy-cupra píše:
leon4x4 píše:
karle ale kdyz toho privezu vic tak dostanu od vyrobce dobrou cenu,se clem nic neudelas,jedine mit malou fakturu,postovny je problem,ale jsou ve statech firmy co nejsou drahy,jen to pak jde delsi dobu. Ja jen narazel na to, ze proc budu davat v cechach 20 tis kc,kdyz mi to prijde az domu za 10 tis z us.
S tou dopravou by mne to celkem zajímalo, protože za přepravu hořlavých látek a obvzláště Nitra hrozí při přepravě letadlem až 2 roky vězení :twisted: Takže by mne celkem zajímalo jak se to řeší. Jestli to přijde prázdný a plní se to až tady ?
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Tommy-cupra

pisou ze to musi jit prazdny,mas pravdu s tim ze se to nesmi prepravovat,takze si to plni clovek az pak sam.
SEAT LEON CUPRA

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tommy-cupra píše:pisou ze to musi jit prazdny,mas pravdu s tim ze se to nesmi prepravovat,takze si to plni clovek az pak sam.
No bodejť, kdyby náplň z láhve NOSu unikla do kabiny pro piloty, tak 11. září byl jen slabej odvar... :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

JirkaŠ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaŠ »

Samo,že tlakové lahve se dodávají prázdné.U nás Ti je můžeme taky naplnit.Bohužel čerpadlo je dost drahé a tak to plníme přepouštěním do podchlazených láhví(už 5-6let bez problému).
Jak píše Taboo,chlazení IC N2O je opravdu drahé a tak se používá spíše CO2,což je o dost levnější.A je to určitě účinější než vodou.Nehledě na to,že na trať Ti nesmí nic kapat,ani voda.Za to se v dragsterech vylučuje!
Jinak když vezu v autě 5-7 plných lahví na závody a je v něm +35 stC,tak mě taky napadá co by se dělo,kdyby to nepodržely ty tlakové pojistky a vyfouklo to.No to bych se asi smíchy neudržel volantu :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Co se týká N2O, tak ten se na správnou teplotu v autě nechladí, ale naopak ohřívá. Tak je otázka co je ještě ohřev a co přehřátí.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

beaver: správně do o to že ti nesmí klesnout tlak což se může nižšší teplotou stát a logický plyny se s vyšší teplotou roztahujou a tim v uzavřený nádobě roste tlak, doufam že sem něco nenapsal blbě, ale na přepravu muže bejt asi lepší to schladit aby nebyl takovej tlak na ventili
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Tommy-cupra

JirkaŠ píše:Samo,že tlakové lahve se dodávají prázdné.U nás Ti je můžeme taky naplnit.Bohužel čerpadlo je dost drahé a tak to plníme přepouštěním do podchlazených láhví(už 5-6let bez problému).
Jak píše Taboo,chlazení IC N2O je opravdu drahé a tak se používá spíše CO2,což je o dost levnější.A je to určitě účinější než vodou.Nehledě na to,že na trať Ti nesmí nic kapat,ani voda.Za to se v dragsterech vylučuje!
Jinak když vezu v autě 5-7 plných lahví na závody a je v něm +35 stC,tak mě taky napadá co by se dělo,kdyby to nepodržely ty tlakové pojistky a vyfouklo to.No to bych se asi smíchy neudržel volantu :lol:
jo to by asi byla prdel :D
SEAT LEON CUPRA

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
IQ stylingem nenahradis.

JirkaŠ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaŠ »

Taboo píše:
JirkaŠ píše:Jinak když vezu v autě 5-7 plných lahví na závody a je v něm +35 stC,tak mě taky napadá co by se dělo,kdyby to nepodržely ty tlakové pojistky a vyfouklo to.
Takhle to vypada, kdyz exploduje jen jedna lahev:
http://www.max-boost.co.uk/max-boost/intake/NOS.htm
:twisted:
Jak to může takhe explodovat?Jak to že to neodfoukla pojistka na lahvovém ventilu?Já si to neumím přesně přeložit ,nebyl prvotní požár toho auta a následně exploze lahve?A stejně by to měla odfouknout pojistka.Nám už několik pojistek zafungovalo už při teplotách okolo 30 st.C.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
IQ stylingem nenahradis.

Tommy-cupra

no pekny,ted jste me malinko odradili,ale kdyz to clovek pouziva jen na intercooler tak by se stat nic nestalo.
SEAT LEON CUPRA

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

No tak to byla hodne husta pecka. No moc toho z auta nezbylo.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

suskyin

Příspěvek od suskyin »

nechci vypadat blbe,ale nemoh by me nekdo prosim presne vysvetlit mechanizmus funkce N20 pri horeni? Co vim tak prave pri horeni take vznika jako i jine NOx. Pokud by se pouzival jako okyslicovadlo proc se nepouziva treba CO2 kde je atomarne vic kysliku :? Jinak na chlazeni si myslim ze se da pouzit jakykoliv stlaceny plyn,protoze princip je pouze na jeho expanzi z lahve.
323 GTX BG

JonnY

Příspěvek od JonnY »

zjednodusene:
stlaceny plyn sa rozpyn a ochladi nasavany vzduch -> viac vzduchu sa zmesti do valca, a je studensi -> vyssia chemicka ucinnost spalovania
pri spalovani sa nitrous rozdely na N a O. kyslik sa spali dusik myslim (nejsom isty) vytvara inertnu atmosferu znizuje riziko detonacie

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Takový článeček pro začátečníka v češtině.
http://www.tuning.cz/article/0163/nitro ... e-system-1
:D Zajímavé je,že tam autor uvádí nárust výkonu o 1% při ochlazení o 4st celsia,což by celkem odpovídalo mému předchozímu tvrzení o 10st=3% :wink:
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“