Ale já jezdil i loni FMS

))) Zkončil jsem druhý v E1-1400 za Šnajdrem.
Ale nemluvili jsme spolu dlouho, nějak nebyl čas...
Pokud už máš polyurethany v podvozku, tak bych se mrknul na geometrii.
Já s ní měl hodně velké problémy.... U mě to bylo velká nestabilita při plném zatížení motoru, auto lítalo ze strany na stranu... Částečně se to vyřešilo zvýšenou rozbíhavostí předních kol... Ale tím se jen kompenzovala rozbíhavost zadních kol...
Tragédii nastavení ukázal okruh ve Vysokém mýtě... Občas přicházela přetáčivost, občas nedotáčivost. Vše na tom jak moc byla zatížená vnější čast auta a také to, zdali více předek nebo zadek v závislosti na tom, kdy jsem bzrdil a kdy jel pod plynem. No hrůza a děs... Ale změnil jsem nastavení a už to bylo mnohem lepší, auto se stalo o hodně klidnější a lépe jsem mohl jezdit na limitu v zatáčkách.... Proto jsem třeba dokázal zajet i Lanškroun za 2:09,90 s 1,3kou.
Zkrátka zaměř se i na tu geometrii. Můžeš tam mít sebelepší díly v podvozku, ale pokud máš špatně nastavenou geometrii, to auto neuřídíš a bude nepředvídatelné.
Jinak díval jsem se na to rozložení váhy. I si to propočítával (né na Swifta, ele na MR2ku a trošku střelil čísla od pasu). Ale nemyslím si, že je to něco co by ti tak výrazně pomohlo. Logika je taková, auto váží tolik a tolik kg, rozložení váhy na předek a zadek je tolik a tolik procent. No a v této toleranci se musí pohybovat i rozložení váhy jak na levé straně, tak i na pravé straně) (levá strana je zatížená řidičem, ale i tak rozložení váhy musí být stejné jako na straně nezatížené řidičem). Zkrátka není tu řeč o tom, že je potřeba přesunout výraznou část váhy zepředu na zadek a změnit třeba rozložení váhy z 40/60 na 50/50.
Lander