Mam: 1.6i 55kw seat cordoba
Představa:80-100kw tak aby to auto moc zbytecne netrpelo
a napiste prosim za kolik by takova uprava byla predem moc dik snad se nekdo ozve

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Hehe, chceš skoro zdvojnásobit výkon a prý aby to netrpělo. Tak to jsem zvědav, co ti bude porazenoSrnec píše:Mam: 1.6i 55kw seat cordoba
Kamarade, s tebou bude tezke porizeni. Jen tak pro zajimavost prikladam mini clanecek o mem motoru (serie 130 hp/ 97kW @ 5700 rpm). Ver nebo ne, motor bude hodne trpet, pro bezne jezdeni uz nebude (zdroj: www.live4ride.org)>>>Srnec píše:zdar je tu nekdo kdo by mi pomohl upravit motor (z hřibátek vychovat pořádne HŘEBCE![]()
![]()
)nekde okolo Olomouce Prostejova Vyskova Kromerize ci Prerova?????
a napiste prosim za kolik by takova uprava byla predem moc dik snad se nekdo ozve![]()
![]()
tak si kup treba Civica, ten ma pres 100kw v serii a zere stejneSrnec píše:zdar je tu nekdo kdo by mi pomohl upravit motor (z hřibátek vychovat pořádne HŘEBCE![]()
![]()
a napiste prosim za kolik by takova uprava byla predem moc dik snad se nekdo ozve![]()
![]()
S timhle s tebou 100% souhlasim. Proto delam to, co delam. Kazdopadne uz ted vim, ze vymena za, rekneme, B16A2 by vysla levneji, nez zminovane upravy. Ale ono to neni jen o hp, ale take o dynamice motoru. Odlehceni rotujicich casti a dalsi vychytavky, ktere kone nepridaji, avsak zlepsi jizdni vlastnosti a chovani motoru.honza 2.0 16v píše: ale já nejsem příznivce toho vyměnit slabej motor za silnější jinýho objemu - u evropskýho auta.. u ameriky by mi to nevadilo....proto jsem upravoval atmosféru 2.0 16v, i když vím že existujou auta s motorem 2.0 20VT.. někdo k tomu má svý důvody- např zůstat v kategorii na závodech/sprintech, nemít problémy na STK atd.....
Ver ze ty kW z toho ikdy nedostanes....(pokud chces aby motor netrpel a dalo se stim normalne jezdit)Srnec píše:zdar je tu nekdo kdo by mi pomohl upravit motor (z hřibátek vychovat pořádne HŘEBCE![]()
![]()
![]()
Ja bych to videl asi jen na upravu mechanickych casti odlehcenim a ostrou vacku. Jak uz se tu psalo, podstatny zasahy by vysly pomerne draho, coz v pripade auta na beznejsi pouziti neni moc smysluplny a navic narust vykonu nebude tak razantni. Jeste by nebylo na skodu nechat si stvorit vyfukovy svody.Srnec píše:zdar je tu nekdo kdo by mi pomohl upravit motor (z hřibátek vychovat pořádne HŘEBCE![]()
![]()
![]()
preco nie? nenapisal kolko by to malo stat. ak je ochotny vymenit komplet vnutro tak by sa dalo dobastlit turboFiesta píše:Ver ze ty kW z toho ikdy nedostanes....(pokud chces aby motor netrpel a dalo se stim normalne jezdit)
Strop u tohoto motoru je tak 65kW jeste prijatelnou cestou. Je to pouze osmi ventil.
tak s tímhle nesouhlasm.. v ČR je pár firem co tyhle motory upravuje do běžnýho provozu a nejsilnější silniční varianta má kolem 80-85kWFiesta píše:Ver ze ty kW z toho ikdy nedostanes....(pokud chces aby motor netrpel a dalo se stim normalne jezdit)Srnec píše:zdar je tu nekdo kdo by mi pomohl upravit motor (z hřibátek vychovat pořádne HŘEBCE![]()
![]()
![]()
Strop u tohoto motoru je tak 65kW jeste prijatelnou cestou. Je to pouze osmi ventil.
stačí kouknout na www.motor-excel.cz a máš tam kity, nebo ti to postavěj samy, ceny do 50,- .. většinou vačka, hlava, ŘJ , filtr, vejfuk atd.... někde doma mám i článek o tom 80kW motoru ve feldě jak ho testovali....Sly píše:Docela by me zajimalo, jakym zpusobem dostanou z 55kW NA atmosfery 80-85kW. Nerikam, ze to neni mozne, ale rad bych znal zpusob upravy a cenovou dostupnost. Prece jen zisk 30kW na tak malem motoru, aniz by byla vyrazne zkracena zivotnost motoru mi prijde moc. Jsem realista.
ten měl i nejvyšší dosaženou rychlost v cíliajsik píše:prodat a koupit jiné auto ... jízda s takto upraveným autem ve městě je únavná dole to netahá, když to vytočíš tak to jede moc rychle motor cuká při přechodových stavech ... vůbec neřeším investici do podvozku a brzd abys ten výkon vůbec využil.
Honza, jak jsi dopadl na HSM v mimoňi ? Já jel Hradec 10. místo a předemnou 2xS200,Integra, TypeR, Sunny GTi, 206Gti a 205mi16 ... čas na nic 15,768 ale s2000 měla 14,5 takže jim to měřilo nějak divně...
jj ale ujel mi 0,1sec ...BALI píše:ten měl i nejvyšší dosaženou rychlost v cíliajsik píše:prodat a koupit jiné auto ... jízda s takto upraveným autem ve městě je únavná dole to netahá, když to vytočíš tak to jede moc rychle motor cuká při přechodových stavech ... vůbec neřeším investici do podvozku a brzd abys ten výkon vůbec využil.
Honza, jak jsi dopadl na HSM v mimoňi ? Já jel Hradec 10. místo a předemnou 2xS200,Integra, TypeR, Sunny GTi, 206Gti a 205mi16 ... čas na nic 15,768 ale s2000 měla 14,5 takže jim to měřilo nějak divně...kdyžtak www.tuningclub-ul.com člen Pelino
všechno vim... dnes mi v práci vyprávěl.......ajsik píše:jj ale ujel mi 0,1sec ...BALI píše:ten měl i nejvyšší dosaženou rychlost v cíliajsik píše:prodat a koupit jiné auto ... jízda s takto upraveným autem ve městě je únavná dole to netahá, když to vytočíš tak to jede moc rychle motor cuká při přechodových stavech ... vůbec neřeším investici do podvozku a brzd abys ten výkon vůbec využil.
Honza, jak jsi dopadl na HSM v mimoňi ? Já jel Hradec 10. místo a předemnou 2xS200,Integra, TypeR, Sunny GTi, 206Gti a 205mi16 ... čas na nic 15,768 ale s2000 měla 14,5 takže jim to měřilo nějak divně...kdyžtak www.tuningclub-ul.com člen Pelino
byl o místo předemnou ... čili 9tý
hele v pohodě.. jen mě to hodně moc pobaviloSrnec píše:dopadlo to podle meho ocekavani![]()
![]()
![]()