Dříve jsem to dělal, pokuď jsem něco dělal na motoru. Úprava sání, výfuku atd. Vždy jsem pocítil po vymazání řídící jednotky nějaké koníky navíc.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
U každého auta je to jiný. Někde jsem četl +- 10min. Ale asi to bude míň. Záleží jaký kondenzátor v řídící jednotce ti jistí paměť.Ritchma píše:U mě je to tak že sem si dal za cíl s téměř sériovym autem prostě pokořit na jednom sraze 15s skoro bez úprav. Posledně už to bylo 15,073s a prostě to chci dostat pod tu hranici a pak s tim skončim. Takže každá taková levná blbovina zní dobře i když je to asi ptákovina. Čili bych zkusil i takovou blobst za to asi nic nedám. Ale na jak dlouho tu baterku odpojit?
Tomu se říká CHIPTUNINGMarauderZ28 píše:a nedá se nějak donutit ecu aby jela v tom agresivnějším softu ?třeba když furt budu brát 100 oktaňák asi se přizpůsobí jemu ne ?
Tak to sem potom hoď. Třeba to půjde použít i u jiných značek aut.Taboo píše:Ty long term trims se daji "zastavit" a vymazat pouze obcasnym odpojenim baterie (anebo privodu napeti do ECU). Jestli se mi ale zase jednou povede dostat se do mych SZ a dokonce poslat neco, nez ten server times outMarauderZ28 píše:a nedá se nějak donutit ecu aby jela v tom agresivnějším softu ?třeba když furt budu brát 100 oktaňák asi se přizpůsobí jemu ne ?
, tak ti dam vedet, jak dostat z te tovarni ECU trvale co nejvice - a to velice snadno a doslova jen za par dollaru. Te ECU se pri tom nebudes muset ani dotknout...
sláva sláva sláva Taboo rady dáváTaboo píše:Ty long term trims se daji "zastavit" a vymazat pouze obcasnym odpojenim baterie (anebo privodu napeti do ECU). Jestli se mi ale zase jednou povede dostat se do mych SZ a dokonce poslat neco, nez ten server times outMarauderZ28 píše:a nedá se nějak donutit ecu aby jela v tom agresivnějším softu ?třeba když furt budu brát 100 oktaňák asi se přizpůsobí jemu ne ?
, tak ti dam vedet, jak dostat z te tovarni ECU trvale co nejvice - a to velice snadno a doslova jen za par dollaru. Te ECU se pri tom nebudes muset ani dotknout...
jakou ecu používá probe? jede pořád na klasický EEC-IV nebo EEC-V? tak to potom jo..předtím se o odpojování aku nic neřikaloMarauderZ28 píše:sláva sláva sláva Taboo rady dáváTaboo píše:Ty long term trims se daji "zastavit" a vymazat pouze obcasnym odpojenim baterie (anebo privodu napeti do ECU). Jestli se mi ale zase jednou povede dostat se do mych SZ a dokonce poslat neco, nez ten server times outMarauderZ28 píše:a nedá se nějak donutit ecu aby jela v tom agresivnějším softu ?třeba když furt budu brát 100 oktaňák asi se přizpůsobí jemu ne ?
to bych Ti byl neskutečně vděčen, pošlu Ti flašku Absintu nebo něco jinýho co budeš chtít co tady máme a v USA nemáte
díky, já se v těch zkratkách neorientuju, mám hlavu an čísla, ale ne na zkratky a protože neumím anglicky tak si horko těžko něco s ěčím spojím.........takže stačí oblbnout lamda sondu, jo...Zemi píše:Lambdasonda... Vaha je AFM pokud se nepletu...Breakthru píše:jinak ten O2 senzor má být váha vzduchu anebo něco jinýho?
Bohatsi smes znamena pokles vykonu...Breakthru píše:díky, já se v těch zkratkách neorientuju, mám hlavu an čísla, ale ne na zkratky a protože neumím anglicky tak si horko těžko něco s ěčím spojím.........takže stačí oblbnout lamda sondu, jo...Zemi píše:Lambdasonda... Vaha je AFM pokud se nepletu...Breakthru píše:jinak ten O2 senzor má být váha vzduchu anebo něco jinýho?
ale to je na podobným principu jak se třeba u karbecu nastavovala bohatší směs třaba tryskou, takže vyšší spotřeba, ale též vyšší výkon, že.....
Zemi píše:Jezis budeme si hrat se slovickama jo?JonnY píše:a to ako preco?Zemi píše:Bohatsi smes znamena pokles vykonu...![]()
a bohatsia oproti comu?10:1 pojede lepe jak 12:1?
![]()
mozme ked chcesZemi píše:Jezis budeme si hrat se slovickama jo?JonnY píše:a to ako preco?Zemi píše:Bohatsi smes znamena pokles vykonu...![]()
![]()
tak už vím co jsou ti šílenci v šádách - jsou to "krotitelé škodovek"JonnY píše:mozme ked chcesZemi píše:Jezis budeme si hrat se slovickama jo?JonnY píše: a to ako preco?![]()
![]()
pojede? asi nie.
len 13 oproti 14.7 uz mozno aj hej
si nikdy nesedel v skodovke, a pod plnym plynom nepritiahol sytic? sak to je "kopanec" do zad "jak hovado"