Cecil na Bergcupu

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

KFJ píše:Karle, vime oba ze tim "dobrodruhem" jsi spis ty, to co jsi predvedl v Mimoni se svym EVO bylo opravdu "dobrodruzstvi" :lol: :wink:
Nerozumím :zapomel: a co že jsem to prováděl? Myslíš to jak jsem trapně přijel špinavým autem, odstavil jsem ho do plotem ohrazeného místa, vyndal jsem zbytečnosti a pak jsem si drze stoupl vedle tebe na start?
Nějak nemám ten pocit, že bych svým jednání ohrožoval sebe, tebe či ostatní.

Co na tom bylo tedy tak dobrodružného ?

PS: Opravdu jsi mne ale vytočil tím, že si myslíš, že bych někomu přál něco špatného. Nemám ve zvyku dělat rychlé soudy a rád se dozvím pravdu. To byl taky asi tak jediný důvod proč jsem ti volal. Chtěl jsem se dozvědět pravdu a to od člověka kterého se to týká. Zeptej se kluků co se semnou bavili jestli jsem se jim někdy vysmál od očí za to co se jim nepovedlo. Většinou se snažím všem poradit a pomoct. Ti co si poradit nechali nikdy nepřišli, že bych jim poradil špatně. Spíš chodí ti co si poradit nenechali a dopadlo to tak jak jsem jim říkal. Tobě jsem se snažil také mnohokrát otevřít oči, ale ty jsi si to pravděpodobně v hlavě přerovnal jinak a myslíš si, že ti nepřeji. Opak je pravdou a to víc mne to uráží když napíšeš, že jsem z tvého neštěstí měl radost. Je to tak, že nechápu proč už si konečně nenecháš poradit a nesnažíš se tomu porozumět. Možná by jsi uštřil spousty peněz a starostí a třeba by jsi si i víc zajezdil.
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

Nemel jsem co delat a tak jsem si cetl dlouze toto tema :lol: Aspon vim proc jsem Cecila nevidel o vikendu v Prerove. Jsem si myslel, ze ho konecne uvidim na vlastni oci.No a ted se doctu, ze uz nejezdi vubec. To je skody :cry:
Tak aspon popreju, at dalsi auta jezdi tak jak maji. 8) Snad pristi rok uvidim jine auto v akci.

Taboo

Re: Cecil na Bergcupu

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 18 srp 2014 09:47, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

2 Taboo: jak jsi mi posledně říkal o tom, že dobrý řidič musí zajíždět velmi podobné časy mnohokrát za sebou........ vzal jsem si na poslední závod sebou lahev s rozprašovačem vody a stihl jsem řádně vychladit. Proto se oba zajeté časy rozcházení jen opravdu minimálně 12.18 a 12.22s ....... což v podstatě povtrzuje, že to není náhoda :wink:

sbd

Příspěvek od sbd »

Taboo píše:Ja myslim, ze jsi to opravdu pochopil opet velice spatne... S tou manzelkou a doktorem to byl ale dobry priklad. Ma manzelka si zlomi nohu a ja ji vezmu do nemocnice, kde od doktoru ocekavam jistou davku odpovednosti za kvalitne odvedenou profesionalni praci. Pote me nekdo, kdo toho vi o lekarstvi mnohem vice, nez ja sam - i presto, ze to nemusi byt prave profesionalni doktor, s obavama varuje, ze moje manzelka opravdu nevypada dobre, jeji teplota je o moc vyssi, nez by mela byt, etc. - a ja jen pokrcim rameny a nedelam vubec nic. Pote manzelka zemre a ja se plne spokojim s vysvetlenim tech doktoru, ze srouby z obycejneho zeleza, ktere pouzili namisto namisto nerez oceli, zacaly v jeji noze rezavet a zpusobily otravu krve, coz bylo pricinou jeji smrti. A nakonec, i presto, ze nad profesionalismem a znalostmi tech doktoru nekdo nechapave krouti hlavou, tak ja zastavam nazor, ze ti doktori odvedli vynikajici praci a ze smrt me manzelky byla vina jen a pouze tech sroubu... A tohle udelam dvakrat behem jednoho roku - a tobe se to zda byt naprosto normalni.
Ja verim, ze nikoho nijak nesere tva "nevedomost", ale - i presto, ze to je naprosto jen tvou osobni veci - se jen marne snazi porozumet tomu bezstarostnemu pristupu, ze kterym zcela zbytecne nicis motory. Mozna, ze jen namisto nejake skodolibosti anebo nejakych jinych negativnich podnetu, by jsi v tom mohl videt zajem a snahu ti trochu nezistne pomoci. Napadlo te treba, ze kdyby treba Karel byl tak skodoliby jak tvrdis, tak by se jen podival na tu 970*EGT a rekl ti, ze vsechno vypada OK a jeste ti navic zamerne "poradil" at ochudis to AFR jeste vice? Ja bych spis videl skodolibost za tim, ze ti nekdo nacpal do motoru tovarni ojnice i presto, ze MUSEL vedet, ze ty ojnice ten vykon nevydrzi anebo ze nenaprogramoval do te ECU zadne failsafe opatreni i presto, ze MUSEL vedet, ze v pripade selhani MAP sensoru ti pote odejde i cely motor. Ti lidi jsou ale v tvych ocich i nadale dobri, zatimco ti, kteri se te na ty potencialni problemy snazili upozornit jsou ti spatni. Ono bude ale v budoucnosti asi nejlepsi jen kroutit hlavou, neztracet cas a nerikat vubec nic... Nekteri lidi se ze svych zkusenosti uci, nekteri ne.
:wink:
O co Ti jde?

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 18 srp 2014 09:47, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

GReddy píše:
KFJ píše:
Shaity píše:to KFJ:tažke tím cos napsal chceš vlastně říct že o vydávání časopisu víš naprostou tužku stejně jako o výše zminovaných věcěch??? 8) :D :D (auta vyjímaje....)
vim o tom tolik aby jsem mohl vydavat casopis... o grafice vim tolik abych grafikoj mohl rict "tohle predelej, udelej to jinak" - v ramci casu a moznosti - zvlast kdyz je malo casu v uzaverce, ale grafik ze me neni a nebude. O tisku vim tolik abych si mohl navymyslet vazbu, papir (gramaz, barevnost, belost atd) takovou aby jsem vedel jak to bude vypadat a kolik to cca bude stat, a poznam co udelala tiskarna spatne, jestli je chyba u rotacky nebo v kniharne... ale tiskar ze me neni ani nebude... O marketingu a reklame vim tolik aby jsem z reklamy vydelal na provoz vseho (drtiva vetsina casaku muze zavidet kolik firem u nas inzeruje) Atd, atd... :wink: Proste o tom vim tolik aby jsem mohl celkem uspesne vydavat casak vic jak ctrvtym rokem v nakladu 45.000 + 4 x rocne po 40.000 DVD :?: :?: :?: Staci?

doporucuju vymenit kontrolora chyb :roll:..uz nekolikrat se mi stalo ze sel clanek kterej byl rozdelenej na dalsi stranku,otocim a absolutne nenavazuje veta :roll: ....a to neni poprve...
na druhym nebo tretim valci? :wink:
Pozvu na oběd každého, kdo rozkope Paroubkovi neúmyslně vejce

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

Ritchma píše:Kerej colt to bude (myslim generace) jestli to neni tajný? A jak tě znám tak to bude zase 4x4 ne?
ale v bile barve... :wink:
Přílohy
colt2.jpeg
colt2.jpeg (77.85 KiB) Zobrazeno 1200 x
colt1.jpeg
colt1.jpeg (76.76 KiB) Zobrazeno 1200 x

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

Hanuš píše:Nemel jsem co delat a tak jsem si cetl dlouze toto tema :lol: Aspon vim proc jsem Cecila nevidel o vikendu v Prerove. Jsem si myslel, ze ho konecne uvidim na vlastni oci.No a ted se doctu, ze uz nejezdi vubec. To je skody :cry:
Tak aspon popreju, at dalsi auta jezdi tak jak maji. 8) Snad pristi rok uvidim jine auto v akci.
Neboj, Cecil bude jezdit dal, otazka je s jakym motorem a kdo ho bude kocirovat, je na prodej... :wink:

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

sbd píše:
Taboo píše:Ja myslim, ze jsi to opravdu pochopil opet velice spatne... S tou manzelkou a doktorem to byl ale dobry priklad. Ma manzelka si zlomi nohu a ja ji vezmu do nemocnice, kde od doktoru ocekavam jistou davku odpovednosti za kvalitne odvedenou profesionalni praci. Pote me nekdo, kdo toho vi o lekarstvi mnohem vice, nez ja sam - i presto, ze to nemusi byt prave profesionalni doktor, s obavama varuje, ze moje manzelka opravdu nevypada dobre, jeji teplota je o moc vyssi, nez by mela byt, etc. - a ja jen pokrcim rameny a nedelam vubec nic. Pote manzelka zemre a ja se plne spokojim s vysvetlenim tech doktoru, ze srouby z obycejneho zeleza, ktere pouzili namisto namisto nerez oceli, zacaly v jeji noze rezavet a zpusobily otravu krve, coz bylo pricinou jeji smrti. A nakonec, i presto, ze nad profesionalismem a znalostmi tech doktoru nekdo nechapave krouti hlavou, tak ja zastavam nazor, ze ti doktori odvedli vynikajici praci a ze smrt me manzelky byla vina jen a pouze tech sroubu... A tohle udelam dvakrat behem jednoho roku - a tobe se to zda byt naprosto normalni.
Ja verim, ze nikoho nijak nesere tva "nevedomost", ale - i presto, ze to je naprosto jen tvou osobni veci - se jen marne snazi porozumet tomu bezstarostnemu pristupu, ze kterym zcela zbytecne nicis motory. Mozna, ze jen namisto nejake skodolibosti anebo nejakych jinych negativnich podnetu, by jsi v tom mohl videt zajem a snahu ti trochu nezistne pomoci. Napadlo te treba, ze kdyby treba Karel byl tak skodoliby jak tvrdis, tak by se jen podival na tu 970*EGT a rekl ti, ze vsechno vypada OK a jeste ti navic zamerne "poradil" at ochudis to AFR jeste vice? Ja bych spis videl skodolibost za tim, ze ti nekdo nacpal do motoru tovarni ojnice i presto, ze MUSEL vedet, ze ty ojnice ten vykon nevydrzi anebo ze nenaprogramoval do te ECU zadne failsafe opatreni i presto, ze MUSEL vedet, ze v pripade selhani MAP sensoru ti pote odejde i cely motor. Ti lidi jsou ale v tvych ocich i nadale dobri, zatimco ti, kteri se te na ty potencialni problemy snazili upozornit jsou ti spatni. Ono bude ale v budoucnosti asi nejlepsi jen kroutit hlavou, neztracet cas a nerikat vubec nic... Nekteri lidi se ze svych zkusenosti uci, nekteri ne.
:wink:
O co Ti jde?
na to jsem se ho ptal nekolik stranek pred tim :D :D :D asi si uz nevi rady...

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

A z čeho se do toho dá napasovat to awd,kua kdybych to věděl,že to de tak si postavím taky něco takovýho :mad:
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

leon4x4 píše:2 Taboo: jak jsi mi posledně říkal o tom, že dobrý řidič musí zajíždět velmi podobné časy mnohokrát za sebou........ vzal jsem si na poslední závod sebou lahev s rozprašovačem vody a stihl jsem řádně vychladit. Proto se oba zajeté časy rozcházení jen opravdu minimálně 12.18 a 12.22s ....... což v podstatě povtrzuje, že to není náhoda :wink:
Karle, dobry ridic se pozna na sprintech? desetina rozdilu se zajizdi na kopcich ve dvou zavodnich jizdach za sebou... zkus to nekdy :wink:

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

MarAt píše:A z čeho se do toho dá napasovat to awd,kua kdybych to věděl,že to de tak si postavím taky něco takovýho :mad:
řek bych že to bude stejně jako v eclipse technika lanceru evo....
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

Taboo píše:
leon4x4 píše:2 Taboo: jak jsi mi posledně říkal o tom, že dobrý řidič musí zajíždět velmi podobné časy mnohokrát za sebou........ vzal jsem si na poslední závod sebou lahev s rozprašovačem vody a stihl jsem řádně vychladit. Proto se oba zajeté časy rozcházení jen opravdu minimálně 12.18 a 12.22s ....... což v podstatě povtrzuje, že to není náhoda :wink:
8)
Ja jsem te videl v nejakem videu (proti KFJ), na ktere jsem se tady dival. Jedes s tim dobre... :D (BTW, jsi na AEM anebo jen flashed?)
Selfdonereflash :wink:

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

Krosmen píše:
MarAt píše:A z čeho se do toho dá napasovat to awd,kua kdybych to věděl,že to de tak si postavím taky něco takovýho :mad:
řek bych že to bude stejně jako v eclipse technika lanceru evo....
8) EVO 8

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Hmmm je to s šestky,ale prototyp,jestli je to teda Ralliart...
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

MarAt píše:Hmmm je to s šestky,ale prototyp,jestli je to teda Ralliart...
na obrazku je to RalliArt EVO 6, to moje bude z EVO 8...

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Aha,takže bude vlastní výroba?A je to utajený,nebo by to snížilo náklady dělat to třeba dvakrát...;)
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

MarAt píše:Aha,takže bude vlastní výroba?A je to utajený,nebo by to snížilo náklady dělat to třeba dvakrát...;)
jedno se stavi pro me a jedno zavodak na kopce sk. M+2000 (Komvet racing team)

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

KFJ píše:
Karle, dobry ridic se pozna na sprintech? desetina rozdilu se zajizdi na kopcich ve dvou zavodnich jizdach za sebou... zkus to nekdy :wink:
Neotáčej to naruby. Bylo řečeno, že dobrý řidič musí zajíždět velmi podobné časy ....... nikdo neřekl že já jsem dobrý řidič

Jezdím rád a snažím se jezdit tak na co mám. Z každého zlepšení mám radost a zlepšovat se snažím jak sám tak i díky ladění aut.

Jak jsem již někde a někdy avizoval jsem ve stvu rozestavěného baráku a to je pro mne teď hlavní směr toku financí. Až tento projekt dokončím pak se vrhnu na stavbu závodního a to čistě závodního auta se kterým bych toho rád najezdil moc a moc. Proto jsem si objednal auto za kterým budu moci tahat plato do 2tun a v něm veškeré zázemí. Proto jsem si rozšířil řidičské oprávnění. Až dostavím dům tak budu mít konečně kde na autech zamakat. Ladit auta před panelákem nebo po chvilkách někde na dílně am mne na pár hodin někdo pustí ení opravdu moc dobré.

Zatím jsem vždy s autem přijel a chtěl jsem i dojet po vlastní ose a z toho asi pramenil ten strach podnikat nějaké akce u kterých bych si nebyl jistý výsledkem. Proto jsem taky zatím ze všech akcí odjel po vlastní ose, i když jednou na 5válců z šesti, jednou s připečenou spojkou a jednou na rezervním kole.

Až budu vědět, že když se něco stane tak naložím auto na vlek a tradá pak už taky nebudu muset řešit kompromis mezi streetable a race díly a nastavením auta a výběru komponent pro úpravy. No amožná se propracuji i k agresivnějšímu stylu jízdy a typu závodů.

Není důvod proč bych nemohl říct, že se prostě bojím o auto se kterým musím každý den vozit syna do školy, sebe do práce a rodinu na nákupy a podobně. Není ani proč bych se styděl za to, že teď si prostě nemohu finančně dovolit roztřelit auto na okruhu či kopci kde jaksi běžná pojistka neplatí a asi si ani nemohu dovolit platit momentálně tu spotřebu běžně se opotřebovávajícíh dílů jako jsou brzdy, tlumiče, gumy a podobně.

Je to pro tebe dostatečně pochopitelné?...... myslím že ano.

A ještě jednou opakuji, nechápu proč pořád tak věříš (alepsoň to na mne tak působí) Čikorovi a Komárkovi a odemne si poradit nenecháš. Ano oba závodí atd...... pokud však moje znalosti sahají alespoň na základní úroveň poučeného lajka tak zatím vždy všechny tvoje trable byly jen a jen s něčí nedobře provedenou prací nebo s ochotou přistoupit na špatné řešení či postup. Nevím sice jak to nazvat, jestli se tomu dá říkat náhoda, nehoda nebo fušeřina, ale jednou to bylo špatně mazající turbo, pak špatně nastavená ecu,pak nezapojené hadičky, pak netěsnící difr, pak prasklé svody, pak opět špatně naladěná ecu...... prostě nebylo už těch chyb které tě stáli hodně peněz už moc ?

Ještě jednou: Fandím ti, nemám radost z tvých neštěstí, rád ti pomohu když to budu umět a ty si necháš poradit.

HAPPY BOOSTING

A ještě mi řekni co jsem dělal tak "dobrodružného" na té mimoni?

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Jejej...chlapi, jako absolutní laik ( oproti vám ) ohledně ladění motru atd. jsem si uvědomil, že i když si o někom myslím, že dané problematice rozumí, najdou se vždy úplně stejní odborníci, kteří tvrdí úplný opak...A pak se tady ještě hádají jestli řekl někdo , že srazil 1 slepici či jednu krávu nebo že by to byl slon....a ona to nakonec byla žába a ještě k tomu již mrtvá...

Přeji všem co rvou do motoru strašný peníze ať to šlape jak má...Protože až já budu potřebovat radu tak se nebudu ptát někoho kdo zde tvrdí že vrazil do motoru 1 000 000,- a po dvou ostrých jízdách se mu rozsypal...
VW PASSAT B5

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

To Karel: ja ti nerozumim... jake moje nestesti??? (to bude asi ten zasadni rozdil v chapani veci) nestesti je to pro nekoho uplne jineho kdyz tady takhle "zoufale" reaguje... motor se da do kupy (resp. ten kdo ho stavel) a zivot jde dal... nebo ne? :( :lol:

mikiVTS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikiVTS »

KFJ píše:
hehe , ja som slavkov siel tak , ze scitane dve jazdy v sobotu a dve v nedelu a rozdiel 0,005 :lol: ale dobrý ridic nie som -ale to je jedno , to len ako zaujimavost

debatu komentovat nejdem , myslim ze je zbytocna .

pokial ten colt len z dialky bude pripominat to co vidim na tych fotkach tak potom uuuuuuuaaaaaaa , som si ani nevedel predstavit ze too vie vyzerat tak drsne :?:

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

mikiVTS píše:
KFJ píše:
hehe , ja som slavkov siel tak , ze scitane dve jazdy v sobotu a dve v nedelu a rozdiel 0,005 :lol: ale dobrý ridic nie som -ale to je jedno , to len ako zaujimavost

debatu komentovat nejdem , myslim ze je zbytocna .

pokial ten colt len z dialky bude pripominat to co vidim na tych fotkach tak potom uuuuuuuaaaaaaa , som si ani nevedel predstavit ze too vie vyzerat tak drsne :?:
bodykit by mel byt shodny, pouze budu mit svetla ktera ma D. Komarek na EVO 550... a na 18" OZ SL

mikiVTS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikiVTS »

[/quote]

bodykit by mel byt shodny, pouze budu mit svetla ktera ma D. Komarek na EVO 550... a na 18" OZ SL[/quote]

tak ja by som si potom velmi rad prdol do tvojej sedacky :lol:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Tak koltik vypada dobre, tahle generace mi normalne nejak nesedla ale tady je to jiny kafe, ale ohledne vasi hadky se stavim na stranu Karla a Taboo
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

milonovo

Příspěvek od milonovo »

PJ píše:Tak koltik vypada dobre, tahle generace mi normalne nejak nesedla ale tady je to jiny kafe, ale ohledne vasi hadky se stavim na stranu Karla a Taboo
A to asi bude pro tuhle debatu rozhodující.... :D

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

milonovo píše:A to asi bude pro tuhle debatu rozhodující.... :D
No to je sice fakt, ale ja to nikde netvrdil :lol:
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Shaity

Příspěvek od Shaity »

to kfj:heh já to nemyslel vážně ...nemusel si to tak vysvětlovat je mi jasný že asi lama nebudeš kdyžř jsi vydržel držet tunig magazine nad vodou:c))))tedy posperující aby mě neko nepochopil zle:c)))
takže at jezdí....

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

PJ píše:Tak koltik vypada dobre, tahle generace mi normalne nejak nesedla ale tady je to jiny kafe, ale ohledne vasi hadky se stavim na stranu Karla a Taboo
v podstatě s tebou souhlasim(tvá poslední část), coltík bude asi raketa a navíc i pěkně vypadat, ale na dost věcí mám rozdílnej názor, ale v tomdle tématu to opravdu nestojí za to se tady svěřovat s vlastními pocity :lol: od toho je www.zpovednice.cz 8) :lol: jinak všem "tunerům" a ladičům přeju hodně štěstí při jejich úsilí a hlavně spokojenost 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“