už si s ní nikdo nevíme rady, dělali to postupně tři různý lidi a všichni dopadli stejně... dneska zkusim vyrobit náký přítlačný plechy a přišroubovat jí pod ně
mazda 323 GTX
Moderátoři: Fáboš, Kane13, Tom_, tholis
Re: mazda 323 GTX
tak vstřiky přetěsněny-fungujou, oilcatchtank nainstalována a odvětrání klikovky se zdá bejt konečně 100% OK, ale vana která už je přetěsněná potřetí zase začala chcát
tentokrát hned nad downpipe takže mám vevnitř prima odérek
už si s ní nikdo nevíme rady, dělali to postupně tři různý lidi a všichni dopadli stejně... dneska zkusim vyrobit náký přítlačný plechy a přišroubovat jí pod ně
radši si sežen ještě jednu vanu a nech si jí sorvat nebo si jí srovnej sám, protože pochybuju že ste to dotahovaly momentákem, takže ted už bude křivá jak paragraf.... a nebo si srovnej tuhle.... ale cpát tam nějakej plech kterym by se to mělo opravit...
nevim nevim
BMW 325 cabrio, dorifto khár - prdáno
Mazda RX-7 blekedišon v progresu
jezdim bokem velmi opatrně a obezřetně
vana je uplně rovná a dotahovalo se to momenťákem na předepsanej moment... až když to chcalo tak sme to zkusili eště trochu přitáhnout a to hned začlo lízt těsnění ven, takže o tom, že by sme jí pokroutili nemůže bejt řeč
zkusim nechat vyrobit těsnění z tvrdší gumy...
vana přetěsněna silikonem wurth, hliníková s vývodem na rezonančí komoru+instalována rezonanční komora z novější verze, eště sem tam ani nenalil olej takže zatim nevim... teď si hraju s timhle 
- Přílohy
-
- DSC00379.jpg (184.18 KiB) Zobrazeno 2800 x
Jak to vypadá něco novýho ?? Sice jsem na uplně jiný značky ale tenhle projekt mě fakt nejvíc zaujal a sleduju ho co jsem tady 
Renault Avantime 3.0 V6 - 152 kw
Renault Laguna II 1.8 16V - 88 kw
Renault Megane II 1.6 16V - 81 kw
Renault Laguna 1.6 16V - 79 kw
Renault 21 sedan 1.8 8V - 66 kw
http://mustang88.rajce.idnes.cz/
Renault Laguna II 1.8 16V - 88 kw
Renault Megane II 1.6 16V - 81 kw
Renault Laguna 1.6 16V - 79 kw
Renault 21 sedan 1.8 8V - 66 kw
http://mustang88.rajce.idnes.cz/
Furt je to v piče, furt chčije vana, Jenda už je z toho na prášky a v rámci kampaně "Zachrantě Hanysovi nervy" hledám člověka který nabídne 120 000Korun českých a odveze si tento klenot a vanu si dořeší sám

- Mefistisko
na té vaně sou klasický 8 šrouby ne? to by chtělo převrtat vyřezat závity dat tam tak 10 (pokud je tolik matrošu v bloku) nesrat tam moc těsnění .... a ještě pod všechny ty šrouby udělat takovou velkou jakoby "obruč" prostě velkou podložku ve tvaru vany s dírama na všechny šrouby která by se mrskla z venku a zvíšila přítlak .... nevim jak to tam ale vypada jestly je to možný provest .... na mé (BG ne BJ) by to šlo.
UBER NA PLNEJ PLYN
minulost: MAZDA 323 BG 1.4 16V
současnost: Seat Leon TDI původně 66kw teď 1??
ložiska a gufero v mezinápravovim difu vymněněny, novej olej v difech, převodovce i motoru, kardan nemá žádnou vůli, gufero nechčije
jenom jak psal swejky, stále se mi nepodařilo dotěsnit vanu
po výmněně za hliníkovou a instalování rezonanční komory už to netlakuje a celá vana těsní jenom v jednom oblouku pod klikou to furt kape
předevčirem sem sehnal jinej typ těsnění přímo pro můj motor a hliníkovou vanu, dávaj se jenom do těch oblouků pod klikou a zbytek silikon tak doufám... jestli dneska nebude chcát a už bude srovnaná vana tak jí tam pověsim a uvidí se...
to mefistiko: ano 8, ale zvětšením na 10 nic nevyřešim, problém neni ve slabim dotažení... k plechový vaně patří těsnění dokola celý vany a přítlačný plechy pod vanu jaký si popisoval, problém je v tom, že vana se má dotahovat na 15Nm, ale od cca 5Nm už leze těsnění ven a trhá se vo šrouby... tento způsob utěsnění chčije všude
tak sem vzal hliníkovou vanu pod kterou patřej jenom dva takový půlměsíčky pod kliku a je to mnohem lepší, ale na jedný straně mi to furt nefunguje...
jenom jak psal swejky, stále se mi nepodařilo dotěsnit vanu
to mefistiko: ano 8, ale zvětšením na 10 nic nevyřešim, problém neni ve slabim dotažení... k plechový vaně patří těsnění dokola celý vany a přítlačný plechy pod vanu jaký si popisoval, problém je v tom, že vana se má dotahovat na 15Nm, ale od cca 5Nm už leze těsnění ven a trhá se vo šrouby... tento způsob utěsnění chčije všude
- Mefistisko
a co tam zkusit udelat klasicky "papirovi" tesneni jak se davalo na stary masiny ....
UBER NA PLNEJ PLYN
jde o to, že to těsnění neni plochý, ale jakoby 3D a to neumí udělat nikdo z ničeho... navíc v tom problémovym místě je origo těsnění tlustý cca5mm což by z papíru asi moc nefungovalo...Mefistisko píše:a co tam zkusit udelat klasicky "papirovi" tesneni jak se davalo na stary masiny ....
To fakt nejde někde sehnat originál třeba za větší prachy??? Zdá se mi že Ti celý auto stojí na uplný prkotině, je to škoda 
Pětka f kombajnu
to se ti nezdá, to tak jeYurii píše:To fakt nejde někde sehnat originál třeba za větší prachy??? Zdá se mi že Ti celý auto stojí na uplný prkotině, je to škoda
včera sme sundali převodovku, spojka tam eště visí takže si nejsem jistej, ale vypadá to, že problém s utěsněním vany se jmenuje gufero na klice...což by znamenalo, že vod tý doby co sem nandal hliníkovou vanu s rezonanční komorou a přestalo to týct všude dokola tak už vana těsnila a dělal sem jí dvakrát zbytečně

HANYSx píše:včera sme sundali převodovku, spojka tam eště visí takže si nejsem jistej, ale vypadá to, že problém s utěsněním vany se jmenuje gufero na klice...což by znamenalo, že vod tý doby co sem nandal hliníkovou vanu s rezonanční komorou a přestalo to týct všude dokola tak už vana těsnila a dělal sem jí dvakrát zbytečně![]()
NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
je tam přez gufero na klice odlitek kterej ho přitlačuje, ten odlitek má zároveň ze spoda oblouku pod guferem drážku na těsnění a přímo na něj jde vana takže to furt vypadalo, že chčije vana v tom oblouku pod klikou(dokud se nesundá převodovka vypadá jako součást bloku), díky tomu samozřejmě musim nejdřív sundat vanu, teprve pak odlitek a pak gufero... tzn že sem jí vlastně dělal zbytečně třikrátmaRkusVT píše:Hanys husty.... tohle me pri dnesku fakt pobavilo.... obdivuju tvoji trpelivost.... tak snad posledni zadrhel
NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
a to sem eště zapoměl napsat, že při sundavání toho odlitku vylez s jednim šroubem ven i závit z bloku...
takže chcalo gufero na klice, vymněnilo se, jezdil sem tři dny a začlo chcát znova... tak šla převodovka zase dolu a zjistili sme, že těsnění z facelift verze je moc tvrdý a tlustý, při dotahování vany místo aby se těsnění zmáčklo tak ohlo spodní část odlitku držícího gufero na klice. Čímž bylo gufero zdeformováno a začlo okamžitě chcát...
poslední setup hliníková vana+správně odvětraná klikovka, těsnění dokola patřící k plechový vaně a dotaženo velmi zlehka už tejden jezdí a zatim dobrý, ale eště se tomu neodvažuju věřit
až to bude mít odjetejch aspoň 300km a dole bude furt sucho pudu se strašně vožrat
poslední setup hliníková vana+správně odvětraná klikovka, těsnění dokola patřící k plechový vaně a dotaženo velmi zlehka už tejden jezdí a zatim dobrý, ale eště se tomu neodvažuju věřit
až to bude mít odjetejch aspoň 300km a dole bude furt sucho pudu se strašně vožrat
aspoň už vim jak to vypadá i zevnitř 
- Přílohy
-
- DSC00389.JPG (121.61 KiB) Zobrazeno 2291 x
vana z novějšího GTX a těsnění k ní, ty co zkurvily vyměněný gufero na klice
- Přílohy
-
- DSC00387.JPG (123.08 KiB) Zobrazeno 2935 x
co vim tak vana testi uplne v pohode...v tom uz zadnej problem neni323.Hans.626 píše:správnej přístupHANYSx píše: až to bude mít odjetejch aspoň 300km a dole bude furt sucho pudu se strašně vožrat![]()
![]()
![]()
jinak jak teda s vanou... těsní to nebo ne?? nějaké novinky??
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual
a co vim ted já je že motor momentálně odusazuje carbon takže to je opět v 
ty jo fakt rachotni kara tohle bude moc dobry auto jak tak koukam fakt zavidim skvele si stim hrajes nedokazu si predstavit toho casu a emoci u toho ztravenych tak jen tak dal fandim ti
moje nová GT28 necelej tejden před dovolenou
- Přílohy
-
- DSC00425.JPG (146.91 KiB) Zobrazeno 2531 x
koupil sem údajně repasovanou T25, předělal pár drobností, absolvoval opět laborace s restrikcí oleje a odjel mazdou na dovolenou 
- Přílohy
-
- DSC00435.JPG (138.05 KiB) Zobrazeno 2531 x
auto, ale furt hulí
včera sem předělal odvětrání kliky a vany víceméně na serii a přijde mi, že se to zlepšilo, jestli sem to moh za cestu z garaže domů posoudit... eště zkusim vrátit odvětrání ventyldeklu z oct do sání a budu chvíli jezdit, jestli se to nezlepší tak bude muset zase turbo ven
stejně eště potřebuju poupravit downpipe, je s t25 moc blízko vany...
jediný pozitivum je, že na seriový řj která mi dovolí plnit max 0,9 se auto chová s t25 mnohem líp než s gt28
jediný pozitivum je, že na seriový řj která mi dovolí plnit max 0,9 se auto chová s t25 mnohem líp než s gt28
no myslim že kdyby si sem tenhle dotaz nebo kamkoli jinam zadal tak by ti na něj odpověděl každejHANYSx píše: jediný pozitivum je, že na seriový řj která mi dovolí plnit max 0,9 se auto chová s t25 mnohem líp než s gt28