jaky 2litr na sprinty

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
semysak
Kontaktovat uživatele:

Re: jaky 2litr na sprinty

Příspěvek od semysak »

tak pokud je

vykon = kroutici moment * 2 * pi * otacky_za_sekundu

tak je jedno jestli tocis 10000 ot/min nebo mas 2000 nm, vykon muze byt uplne stejnej v urcitych otackach

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 20 úno 2012 12:28, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

H-Vtec

Příspěvek od H-Vtec »

Taboo píše:
H-Vtec píše: ja říkaj mechanici od Bartoše......koně jsou k hovnu,hlavní je krouták 8)
:smich2: :smich2: :smich2:

Horsepower = (torque * RPM) / 5252

:wink:
to bylo obrazně řečeno :silly: a věř že vědí co dělaj 550ps a kolem 650Nm přesně už nevim Obrázek Obrázek
Fiat Panda 1.3T....185Ps.......402m: 12,515s

kentoya

Příspěvek od kentoya »

ad h vtec

hážeš číslama a nic o těch číslech nevíš, uvolni se, přečti si beletrii o koních na divokým západě, potom nějakou knížku o bojovým umění jak se kroutí zápěstí a můžeš valit čísla na net

a ted vážně pokud nenapíšeš při jakých otáčkách je jaký krouták a při jakých otáčkách je jaký výkon, tak jsou ty čísla úplně k ničemu, a jestli se někdo honí jen za kroutákem a výkon ho nezajímá tak je taky trouba, protože jestli bude křivka kroutícího momentu extremně špičatá, řekněme třeba 700Nm při 4500 točkách, ale při 4000 a 5000 točkách už bude menší jak 400Nm tak je to taky naprd

takže když chceš ohromit číslama i ty co o tom trochu vědí tak napiš všechny údaje, takhle na to budou hledět 15ti letí kluci co je to za masakr, 20ti letí budou trochu závidět a ti co už něco vědí (samozřejmě můžou být i mezi 15 a 20ti letými) si budou myslet že jsi osel
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Robik

Příspěvek od Robik »

blázen píše:
DEJF píše:chceš rychlou atmosféru, tak Integra Type-R, nebo 7G Civic Type-R

chceš turbo, tak viz Taboo

mě osobně víc imponuje atmosféra
jenže atmosféra je pro sprint slabá :wink:
Viz Eso a jeho "slabá 1.6vti" co jezdí 13.2..že blázne :lol:
SR20DE - ukradeno
D15B2 - prodáno
D16Z7 - živých 127 koníků

http://www.pneuheli.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Robik píše:
blázen píše:
DEJF píše:chceš rychlou atmosféru, tak Integra Type-R, nebo 7G Civic Type-R

chceš turbo, tak viz Taboo

mě osobně víc imponuje atmosféra
jenže atmosféra je pro sprint slabá :wink:
pokud má seriovou hmotnost pak je to pěknej čas(samozřejmě pokud nejel na slick)..-pokud sní vytahal vše co se dá odšroubovat, je ten čas oničem,nebot to nemůžeš porovnat.. ovšem čas pro který sem auto prodal.. :roll:
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Robik

Příspěvek od Robik »

Tiger.s píše:vw na sprint prostě eee :D možná tak něco na turbu ale N/A se nečapou
Nedostal si náhodou někdy na prdel od Golfa od Dolpha? :smich:
SR20DE - ukradeno
D15B2 - prodáno

Robik

Příspěvek od Robik »

blázen píše:
Robik píše:
blázen píše: jenže atmosféra je pro sprint slabá :wink:
pokud má seriovou hmotnost pak je to pěknej čas(samozřejmě pokud nejel na slick)..-pokud sní vytahal vše co se dá odšroubovat, je ten čas oničem,nebot to nemůžeš porovnat.. ovšem čas pro který sem auto prodal.. :roll:
Odlehčeno má ale spíše měl nasypané v motoru..ted už ho ale prodal a bude se jezdit závody do vrchu..
SR20DE - ukradeno
D15B2 - prodáno

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

elviiis píše:jinak můj rover má v sérii 200HP řpi 0,4bar... takže dostat se s ním na 300hp je celkem levná záležitost ...
Tohle nemyslis vazne vole ne? :D Ja ti to pak sectu... :wink:
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Robik píše:
blázen píše:
Robik píše: Viz Eso a jeho "slabá 1.6vti" co jezdí 13.2..že blázne :lol:
Odlehčeno má ale spíše měl nasypané v motoru..ted už ho ale prodal a bude se jezdit závody do vrchu..
no takže je to neporovnatelné..kdybych vylágroval z dvoukila 200kg,tak sou časy pod 13s a nevěřím že s tou hondou jel na obyčejných pneu. což já jezdil..
nechci tu vyvolávat nějaké spory o tom co je lepší..ale když už vám to tu napíše aspon Taboo,který ty sprinty jezdí v lepším světě časů,tak byste mu mohli dát zapravdu v tom,co tady neustále tvrdí.. protože to je pravda :wink:

daiman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daiman »

H-Vtec píše:
blázen píše:
H-Vtec píše: ja říkaj mechanici od Bartoše......koně jsou k hovnu,hlavní je krouták 8)
řekl bych že výkon jako takový udavaný v HP bude závislý na kroutícím momentu a otáčkách :roll:
třeba Lacin ma v Unu 155Kw a 216Nm a ja mam 133Kw a 245Nm :)
a teď by mě zajímalo jaké má časy Lacin a ty
Fiat Uno 1.4i 75 HP

H-Vtec

Příspěvek od H-Vtec »

kentoya píše:ad h vtec

hážeš číslama a nic o těch číslech nevíš, uvolni se, přečti si beletrii o koních na divokým západě, potom nějakou knížku o bojovým umění jak se kroutí zápěstí a můžeš valit čísla na net

a ted vážně pokud nenapíšeš při jakých otáčkách je jaký krouták a při jakých otáčkách je jaký výkon, tak jsou ty čísla úplně k ničemu, a jestli se někdo honí jen za kroutákem a výkon ho nezajímá tak je taky trouba, protože jestli bude křivka kroutícího momentu extremně špičatá, řekněme třeba 700Nm při 4500 točkách, ale při 4000 a 5000 točkách už bude menší jak 400Nm tak je to taky naprd

takže když chceš ohromit číslama i ty co o tom trochu vědí tak napiš všechny údaje, takhle na to budou hledět 15ti letí kluci co je to za masakr, 20ti letí budou trochu závidět a ti co už něco vědí (samozřejmě můžou být i mezi 15 a 20ti letými) si budou myslet že jsi osel
a jsme u toho :smich: ja to beru všechno všeobecně,ty a taboo to berete všechno moc duelžitě.píšete tady moc dlouhy članky s vyrazama ktery tady moc lidí nepochopí :lol: Tady muj graf ještě se seriovou vačicí když chceš teda nějaky čísla 8) Obrázek

H-Vtec

Příspěvek od H-Vtec »

daiman píše:
H-Vtec píše:
blázen píše: řekl bych že výkon jako takový udavaný v HP bude závislý na kroutícím momentu a otáčkách :roll:
třeba Lacin ma v Unu 155Kw a 216Nm a ja mam 133Kw a 245Nm :)
a teď by mě zajímalo jaké má časy Lacin a ty
co vim,tak ve Slušovicích zajel 13,78 jenže když sem se podíval,tak tam byla zase nějaky šit časomíra a nebo to bylo kratší,někde se to probíralo,ale už si to nepamatuju 8) realita je někde +0,5........ v Mimoni se ukáže :lol:

kentoya

Příspěvek od kentoya »

ten graf je dobrej

a ted si vem jestli je tvůj čas podle toho co jsi napsal přibližně 14,3, tak si vem že jsem na bluebirda šoupnul T25, s autem nic nedělal, jen zgenerálkoval motor, kterej po půl milionu km odešel, a ten bluebird který vážil 1500kg i se mnou zajel stejnej čas, jinak kromě turba žádný úpravy, jen jsem zkoušel vysokokompresní CA motor, pro zástavbu do 200 SX, a jel jsem na 0,6 baru a 200SX jezdí na 0,7 baru a je o 200kg lehčí

a ted otázka je lepší dráždit prdítko jako UNO (pozor znám uno které jede jako kráva) a nebo jít cestou jiného auta (když bluebird je taková dětská limuzína)

jinak jsem s birdem dával na 200 metrů i vykuchaný CRX na slickách, z devíti byli pouze 3 s lepším časem, a to mi na startu mi ujeli o dvě auta

jinak netvrdím že jít cestou UNA je vyloženě špatná volba, tak jako moje 200sx není na sprinty dobrá volba, člověk se hodně naučí a potom může svoje nabité zkušenosti ukázat na vhodnějším stroji, ale jak jsi si všimnul nikde nedoporučuji 200sx na sprinty a vím že se s ním dá dostat s mýma znalostma a určitýma úpravama pod 12 celkem s přehledem, ale prostě to není auto na sprint, tak jako UNO
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

H-Vtec

Příspěvek od H-Vtec »

kentoya píše:ten graf je dobrej

a ted si vem jestli je tvůj čas podle toho co jsi napsal přibližně 14,3, tak si vem že jsem na bluebirda šoupnul T25, s autem nic nedělal, jen zgenerálkoval motor, kterej po půl milionu km odešel, a ten bluebird který vážil 1500kg i se mnou zajel stejnej čas, jinak kromě turba žádný úpravy, jen jsem zkoušel vysokokompresní CA motor, pro zástavbu do 200 SX, a jel jsem na 0,6 baru a 200SX jezdí na 0,7 baru a je o 200kg lehčí

a ted otázka je lepší dráždit prdítko jako UNO (pozor znám uno které jede jako kráva) a nebo jít cestou jiného auta (když bluebird je taková dětská limuzína)

jinak jsem s birdem dával na 200 metrů i vykuchaný CRX na slickách, z devíti byli pouze 3 s lepším časem, a to mi na startu mi ujeli o dvě auta

jinak netvrdím že jít cestou UNA je vyloženě špatná volba, tak jako moje 200sx není na sprinty dobrá volba, člověk se hodně naučí a potom může svoje nabité zkušenosti ukázat na vhodnějším stroji, ale jak jsi si všimnul nikde nedoporučuji 200sx na sprinty a vím že se s ním dá dostat s mýma znalostma a určitýma úpravama pod 12 celkem s přehledem, ale prostě to není auto na sprint, tak jako UNO
s tim časem jsem to myslel u Lacina 8) protože v porovnání s ostatníma co znam a co jezděj semnou sprinty,tak to tak vychazi :wink: ja těch 13,7 zajel na trati kde iceman zajel 13,4 a Eso 13,4 8) Tak ja Uno nemám jenom na sprinty,ale mam ho na normální ježdění :)

Shade_cze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shade_cze »

Moc řídit neumím, ale když zaprší přidám
Mazda RX7 FC3S S4TII, 4ever svor
"Štěpánek"

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

Robik píše:
Tiger.s píše:vw na sprint prostě eee :D možná tak něco na turbu ale N/A se nečapou
Nedostal si náhodou někdy na prdel od Golfa od Dolpha? :smich:
Ne nedostal nejel sem sním ... :roll:
Edit:Dám muj motor do A corsy a uvidíme ..Když si tak chtrej :lol:
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

mashina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mashina »

Taboo píše:
:smich2: :smich2: :smich2:

Horsepower = (torque * RPM) / 5252

:wink:
pro NM by to melo platit
Horsepower = (torque * RPM) / 7120 :D

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Koupil jsem u nás dvě eclipsky gsx,jednu za 40,druhou za 25. S investicí vlastního času,znalostí,práce a cca 200k se z toho dá udělat 10s auto, ale není to cesta vhodná pro začátečníka.
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

elviiis

Příspěvek od elviiis »

to jo ale sehnat mitsu eclipse gsx je celkem voříšek...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

elviiis píše:to jo ale sehnat mitsu eclipse gsx je celkem voříšek...
¨

taky sem ho sháněl,ale všecky už má marat :roll:

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

všechny nemá..... :lol: :lol: :lol:

elviiis

Příspěvek od elviiis »

ani v DE nejsou... že to mu to není blbý je všeckny skoupit :lol:
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

elviiis píše:ani v DE nejsou... že to mu to není blbý je všeckny skoupit :lol:
to máš pravdu..minimálně rok tam hledám

elviiis

Příspěvek od elviiis »

podstaně snahší je sehnat starou celdu 4x4 enže přinde mi že na eclipse je díky 4G63t podstatně snahší setup...

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

pravdou je že na 4G63T a Eclipse je relativně jednoduché a levné v usa cokoliv sehnat...ale čim víc věcí je na výběr tak která je ale ta nejlepší volba za co nejlepší peníze....
ještě že existuje člověk co rád se vším poradí 8) 8) 8)

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Krosmen píše:pravdou je že na 4G63T a Eclipse je relativně jednoduché a levné v usa cokoliv sehnat...ale čim víc věcí je na výběr tak která je ale ta nejlepší volba za co nejlepší peníze....
ještě že existuje člověk co rád se vším poradí 8) 8) 8)
problém není sehnat cokoliv na exlipse 4G63T..problém je ji sehnat tady celou

elviiis

Příspěvek od elviiis »

to je chce si to vybrat... buď celcu kterýcj je jakš takš v německu ale věcí na setup není tolik jako pro eclipse anebo sehnat eclipse kterého je rpoblém sehnat ale věcí na setup je zde více a teď babo raď... koupím miniho dám tam motor z roveru s pořádným turbem při zkušební jízdě se zabiju a nemusím řešit takové problémi :lol:

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

pokud ji neseženu do jara, kupuju Z32TT..

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“