Kouupě Civica NOVĚ AKTUÁLNÍ

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Kouupě Civica NOVĚ AKTUÁLNÍ

Příspěvek od Fáboš »

Ahoj asi před měsícem a půl jsem se rozhodoval, jestli VW GIII nebo Honda Civic V v sedanu, rozhodl jsem se pro civica. Nevíte někdo nějaký rady na co bych si u tohodle auta měl dát pozor? KOnkrétně když ho budu kupovat, na co jsou Hondy náchylný? Klasika skouknu, jak jak je spasovaná kapota, jesti nebyla bouraná, tlumiče atd.... Myslim ale něco extra na co jsou hondy náchylný. Jo chci motor 1.5 16v. Díky za rady. 8)

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

Re: Kouupě Civica

Příspěvek od Pavel 320i »

Fabos píše:Ahoj asi před měsícem a půl jsem se rozhodoval, jestli VW GIII nebo Honda Civic V v sedanu, rozhodl jsem se pro civica. Nevíte někdo nějaký rady na co bych si u tohodle auta měl dát pozor? KOnkrétně když ho budu kupovat, na co jsou Hondy náchylný? Klasika skouknu, jak jak je spasovaná kapota, jesti nebyla bouraná, tlumiče atd.... Myslim ale něco extra na co jsou hondy náchylný. Jo chci motor 1.5 16v. Díky za rady. 8)
já měl 4 roky Civica IV. ve 3D verzi,taky 1.5 motor a jediné včem sem měl problém tak každých 60000km GO přední nápravy (měl jsem tam ´15 kola) :twisted: a jednou těsnění pod hlavou :oops: a pak už trochu papal olej.Jinak max.spokojenost.pěkně jezdil a málo žral. 8)Kdybych nebyl blázen do BMW tak si koupím zase HONDU,ale radši Accorda 2.2 V-tec. :mrgreen: :wink:
Naposledy upravil(a) Pavel 320i dne 09 led 2005 10:13, celkem upraveno 3 x.
BMW e39 525 tds ... Individuál by Pavel

člen:bmwklubu

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Moje jediná rada zní....zvaž to ještě jednoua jdi do Golfa 8) :smich:
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Já to zvažoval hodně dlouho. Dlouho pro mě nebylo nic jinýho než VW golfIII a zvlášť když jsem prošel prvníma dvěma generacema,ale ani nevim jak tak se mi začala líbit ta Hondička a nakonec vyhrála. Nemyslim, že je to špatná volba. ale díky za všechny rady. Čím víc mi jich dáte tím to bude lepší. v pondělá se možná pojedu podívat ana první. Ale řeknu Vám, že bude docela nostalgie až budu prodávat svýho golfíčka, bude se mi po něm stejskat, prožil jsme v něm hodně dobrýho. No ale nedá se nic dělat už stárne a chce to novější a silnější autíčkoale díky za rady. :lol:

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Fabos píše:Já to zvažoval hodně dlouho. Dlouho pro mě nebylo nic jinýho než VW golfIII a zvlášť když jsem prošel prvníma dvěma generacema,ale ani nevim jak tak se mi začala líbit ta Hondička a nakonec vyhrála. Nemyslim, že je to špatná volba. ale díky za všechny rady. Čím víc mi jich dáte tím to bude lepší. v pondělá se možná pojedu podívat ana první. Ale řeknu Vám, že bude docela nostalgie až budu prodávat svýho golfíčka, bude se mi po něm stejskat, prožil jsme v něm hodně dobrýho. No ale nedá se nic dělat už stárne a chce to novější a silnější autíčkoale díky za rady. :lol:
No děláš chybu, že chceš jít od VW, ale budiž, přeju šťastnou ruku při výběru :-D
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Díky, dlouho jsem o tom přemejšlel. A dopadlo to takhle. Ale neboj VW zůstane v mym srdci :wink:

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

Já si myslím že Honda je dobrá volba.

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Pavel 320i píše:Já si myslím že Honda je dobrá volba.
To rozhodně, ale fauwéčko je fauwéčko :D
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

F.N.T (Jergi) píše:
Pavel 320i píše:Já si myslím že Honda je dobrá volba.
To rozhodně, ale fauwéčko je fauwéčko :D
Já jsem tedy VW nikdy neměl :oops: a ani po něm neprahnu,ale uznavám ho :wink: .Ale Honda je Honda :D

Lexicek

Příspěvek od Lexicek »

presne tak Honda je Honda. Rozhodl jsi se velice spravne dle meho nazoru :)
Z kopce jede každý auto

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Tohle vždycky nikam nevede, každej stejně bude chválit to svoje :D
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 25 bře 2012 12:09, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

Taboo píše:Honda je Honda a Ferrari je Ferrari. S vyjimkou S2000 a NSX, Hondy jsou pomale econoboxy s malymi a slabymi motory urcene jen k tomu, aby se clovek dostal z bodu A do bodu B. Jen velice malo modelu jinych vyrobcu je jeste levnejsi a pomalejsi nez ten Civic, ale na druhou stranu, clovek by moc za 13 tisic dolaru ocekavat opravdu nemel. Pokud na performanci skutecne nezalezi a clovek hleda jen levnou formu transportace, ten Civic je dobra volba.
:wink:
no jo ale tady každý nemá na to, aby si koupil nejake zihadlo a k tomu platil spotřebu 20 l/100km a ruceni 13000 rocne...

hondy jsou podle me dobre auta a u nas jsou docela i neokoukana... v usa musi být civic neco jako u nás felicia a musí to tam mít opravdu kazdy druhy slovek, ale tady je to docela neokoukane auticko a na nase pomery to neni ani zadny shit...

jako mozná to vyznelo, ze jsme zame chudaku, ale tady neni trend spotrebovat svetove zasoby ropy co nejdrive a pritom se svyma V8 udrzovat tempomatem max. rychlost 110 km/h na dalnici...

jestli ten clovek potrebuje nove auto a uvazuje o kombiku, tak si asi nebude kupovat supru...

ono kdyby kazdy tady z tech kluku mel prachy, tak si asi poridi nejake pohybovadlo na normalni jezdeni a k tomu jeste neco ostrejsiho na vyblbnuti, ale u nas to tak jednoduche neni... jak uz tady kdysi nekdo psal, nas oficialni prumerny plat je asi 600 dolačů na mesic, ale spise se to pohybuje kolem 400-500 dolaru na mesic mimo hlavni mesto.....

jo jinak obdivuju karu, kterou stavis. cetl jsem ten clanek... moc dobre delo. japonce mam rad, ale americky auta :nono:

---------
no civica jsem si chtel taky kdysi kupovat, ale nakonec zvitezila nafta. kdybych chtel benzin, tak si tehdy vezmu civica. mel jsem uz vyhlidly krasny sedanek (ne hatchback 5d) s vtecem, ale nakonec...

Nepřihlášený Idaho

Příspěvek od Nepřihlášený Idaho »

Taboo píše:Honda je Honda a Ferrari je Ferrari. S vyjimkou S2000 a NSX, Hondy jsou pomale econoboxy s malymi a slabymi motory urcene jen k tomu, aby se clovek dostal z bodu A do bodu B. Jen velice malo modelu jinych vyrobcu je jeste levnejsi a pomalejsi nez ten Civic, ale na druhou stranu, clovek by moc za 13 tisic dolaru ocekavat opravdu nemel. Pokud na performanci skutecne nezalezi a clovek hleda jen levnou formu transportace, ten Civic je dobra volba.
:wink:
Z tveho pohledu je to samozřejmé, když jsme s ekouikal na nabídku vozu v USA tak do této kategorie skutečně Honda spadá, alepokud vezmu Hondu celkově v Evope, řekl bych že výkonově je to nadpruměr ( mluvím o běžných vozech, poměr obsah/výkon ) .Nemáme tu benzím tak levný jako vy, takže musíme dost hledět i na spotřebu. Jinak o tom že by byli levnější - to se říci nedá, H patří spíše do vyšší cenové hladiny u nás v evropě.
Jinak ještě k výkonu, je jasné že u vás, kde na každém rohu stojí kráva s motorem o obsahu 3 a více litru, popřípadě z menších obsahu ( z akteré považujete 2l ) je v evašich podmínkách mnohem ednodušší získat vyšší výkon než u nás ( cena, dostupnost komponentu atd.. ) tak věřím k tomu, že patří spíše mezi "pomalejší auta" každá oblast si upravukje popřípadě upřednostnuje při upravách auta, která jsou u ní nejvíce dostupná, popřípAadě jsou na ní nejvíce dostupné komponenty. V našich podmínkách Hondy patří do skupiny vozu s nejvyšší hodnotou výkon/užitek.

JInak myslím že by jsi měl trošku zvážit když dáváš takovouhle radu, komu ji dáváš, a popřípadě zmínit ano takhle to vypadá u nás, a o ton jak je to u vás v evropě nemám páru.

Jinak upozoruji že to co jmse psal o hondách bylo myšleno o ondě jako značce, a nemusí to ve všech bodech platit o tomto konkrétním civicu ( osobně se mi sedany nelíbí a beru je jako spoustu neužitečných kilogramu - to radši aerodeck )

Kua ted jsme si všiml že mne to nepřihlásilo :ol((

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 25 bře 2012 12:09, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

F.N.T (Jergi) píše:Tohle vždycky nikam nevede, každej stejně bude chválit to svoje :D
Přesně tak 8)

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

Ja jsem se dival na stranky Skoda - a treba ta Superb s tim 193HP motorem anebo ta Octavia s tim 2.0L motorem vypadaji docela zajimave... :D[/quote]

Civic Type-R 2.0 má 147kW a taky vypadá docela zajímavě. :wink:

Lexicek

Příspěvek od Lexicek »

Tři z nich jsou benzínové: šestiválec V6 2,8 30V je nejvýkonějším motorem, který Škoda vyrobila v posledních šedesáti letech – disponuje výkonem 142 kW (193 koní). Následují dvacetiventilový čtyřválec 1,8T/110 kW a motor 2,0/85 kW. Všechny zážehové motory splňují přísnou emisní normu EU4.

kdyz si to srovnam treba s IT, ktera je nejakej ten rok uz stara a ma 190PS na obsah 1.8 a superb je novy auto a je to 2.8 tak asi porad neni co resit. :)
Z kopce jede každý auto

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Taboo píše:
Nepřihlášený Idaho píše:Z tveho pohledu je to samozřejmé, když jsme s ekouikal na nabídku vozu v USA tak do této kategorie skutečně Honda spadá, alepokud vezmu Hondu celkově v Evope, řekl bych že výkonově je to nadpruměr ( mluvím o běžných vozech, poměr obsah/výkon ) .
Ja posuzoval nabidku vozu evropskych vyrobcu jako treba Volkswagen - a v porovnani s treba R32 VR6, GTI anebo i Passat (ktere se domnivam by mohly byt v Evrope povazovany za celkem bezne auta) se ten Civic jako nejak nadprumerny nejevi. Naopak, v porovnani s vozy tech popularnich evropskych znacek jako VW, BMW, Mercedes, Volvo, Audi anebo Saab, ten Civic je levnejsi, nez cokoliv jineho. :?
Nepřihlášený Idaho píše:JInak myslím že by jsi měl trošku zvážit když dáváš takovouhle radu, komu ji dáváš, a popřípadě zmínit ano takhle to vypadá u nás, a o ton jak je to u vás v evropě nemám páru.
Ja jsem rekl, ze pokud cloveku nezalezi na performanci, ten Civic je za ty penize dobra volba. Ja netvrdim, ze ten Civic je nejake spatne auto - za ty penize, ale clovek by v nem nemel videt neco, co v nem opravdu neni. Podle tebe to je spatna rada? :? Ja jsem se dival na stranky Skoda - a treba ta Superb s tim 193HP motorem anebo ta Octavia s tim 2.0L motorem vypadaji docela zajimave... :D
Superba se 193HP mam uz davno na konte jako porazeneho... Jsou to liny tezky krabice... Ty furt cumis jen na citej VYKON!!! Mrkni se taky na vahu... Ten Civic 1,5 16V pojede na drag strip stejne jak Superb s V6 193HP... :roll:
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Lexicek píše:Tři z nich jsou benzínové: šestiválec V6 2,8 30V je nejvýkonějším motorem, který Škoda vyrobila v posledních šedesáti letech – disponuje výkonem 142 kW (193 koní). Následují dvacetiventilový čtyřválec 1,8T/110 kW a motor 2,0/85 kW. Všechny zážehové motory splňují přísnou emisní normu EU4.

kdyz si to srovnam treba s IT, ktera je nejakej ten rok uz stara a ma 190PS na obsah 1.8 a superb je novy auto a je to 2.8 tak asi porad neni co resit. :)
That´s what I´m talking about... :lol: :lol: :lol:

tel. 608 372 848

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 25 bře 2012 12:10, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Taboo píše:
Pavel 320i píše:Civic Type-R 2.0 má 147kW a taky vypadá docela zajímavě. :wink:
Kolik ten Civic Type-R u vas stoji? :?
Superb 925000 = cca 37000$
Type-R 699000 = cca 27000$

Nevim jak je na tom mena... :roll:

tel. 608 372 848

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

Taboo píše:
Pavel 320i píše:Civic Type-R 2.0 má 147kW a taky vypadá docela zajímavě. :wink:
Kolik ten Civic Type-R u vas stoji? :?
Převzato Hondaklubu:Honda Civic Type-R- Základní cena vozu: 809 000 Kč (model 2004 stojí 709 000 Kč)

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
IQ stylingem nenahradis.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
IQ stylingem nenahradis.

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Taboo píše:
Pavel 320i píše:
Taboo píše: Kolik ten Civic Type-R u vas stoji? :?
Převzato Hondaklubu:Honda Civic Type-R- Základní cena vozu: 809 000 Kč
To by melo byt 35 tisic dolaru :shock: . Je to spravne? :? Ja pouzivam tento currency converter:
http://www.xe.com/ucc/
Precti si muj prispevek... Ten je aktualni...

tel. 608 372 848

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Taboo píše:
Zemi píše:
Taboo píše: Kolik ten Civic Type-R u vas stoji? :?
Superb 925000 = cca 37000$
Type-R 699000 = cca 27000$

Nevim jak je na tom mena... :roll:
Hmmm... Ja nevedel, ze ten Superb je tak drahy (na te strance Skoda nejsou zadne ceny) :evil: .
Mne vyslo, ze 699,000CZK je 30 tisic dolaru :? - coz je tady cena 276HP Evo VIII. Co treba ten VW VR6? Nebyla by to lepsi volba, nez treba ten Civic Type-R?
VR6 je pomalejsi jak moje CRX a vykonove tezce zaostava... 8) Jo a u vas jsou jiny ceny... Tady EVO stoji 1300000. :lol: Mrkni se u vas na cenu Type-R.

tel. 608 372 848

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 25 bře 2012 12:12, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Taboo píše:
Zemi píše: Mrkni se u vas na cenu Type-R.
Tady se ta Type-R nedovazi :( . Jedine, co tu clovek dostane je ten Civic Si s 160HP 2.0L za 20 tisic dolaru. :twisted:
1,300,000.00 CZK za EVO VIII je temer 57 tisic dolaru :shock: ! Z jakeho duvodu tam to EVO VIII stoji 26 tisic dolaru vic nez v USA? :? Kdyby tam byl rozdil nejakych 2-5 tisic dolaru, tak bych to pochopil, ale 26 tisic? :shock: :shock: :shock:
To je narez co? Pak se divis ze jsme tu vsichni RICERs kdyz jsou tu levny jen stickers... :lol:

Tady si vyber automobilku v katalogu a projed si to at vidis rozdil...

http://www.auto.cz/main.php?site=katalog

tel. 608 372 848

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 25 bře 2012 12:12, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“