sem studoval prostor v pumě a kdyby ten compresor nebyl až tak moc velkej,tak by to šlo......3el by nacpat na držák co má bejt klima kterou nemám a pokud by to udržel klasickej klínovej řemen aniž by musel mít zuby,tak by to bylo taky v pohodě.....
Kompresory Eaton, ty se daj u nas sehnat treba prave z tech Mercedesu CLK apod. Hodne se davaji misto "Gecek" do VW Golf. Ceny za jete kolem cca 20 tis. Ale nemyslim si, ze kompresor je to nejlepsi na takoveto motory. Na nejaky velkoobjemovy motor z USA, proc ne. S turbem bych to videl na jednodussi montaz. I kdyz je pravda, ze kompresor jen tak nekdo v aute nema... Ale kompresor zas bere nejaky vykon od motoru na svuj pohon, kdezto turbodmychadlo vyuziva v podstate odpadni plyny...
Marcos píše:Kompresory Eaton, ty se daj u nas sehnat treba prave z tech Mercedesu CLK apod. Hodne se davaji misto "Gecek" do VW Golf. Ceny za jete kolem cca 20 tis. Ale nemyslim si, ze kompresor je to nejlepsi na takoveto motory. Na nejaky velkoobjemovy motor z USA, proc ne. S turbem bych to videl na jednodussi montaz. I kdyz je pravda, ze kompresor jen tak nekdo v aute nema... Ale kompresor zas bere nejaky vykon od motoru na svuj pohon, kdezto turbodmychadlo vyuziva v podstate odpadni plyny...
kompresor je montážně jednodušší a dělaj se celý kity i na malý obsahy a to skoro na všechny možnzý auta.Viděl sem na hondě,celice,306 rallye.A to byla všechno dodatečná montáž na seriový motor....Ale nikde sem se nedozvěděl kolik to přidá....
Výhoda o proti turbu je lineární nástup a žádná turbodíra.Musíš brát v úvahu to,že tam na seriovku nemůžeš cpát nějakej extra vysokej tlak,jak už tady bylo řečeno....
Jo, to mas pravdu, ty kity se delaji, takze tim padem mas vse pro tu montaz a muze byt jednodussi nez montaz turba, ale pokud to bude clovek bastlit doma v garazi, tak je si myslim jednodussi namontovat turbo. A pokud vim, ty kity stoji radove pres 100tis... No, a pokud jde o plnici tlak, ten se da doregulovat i na turbu, aby to tlacilo max 0,3 - 0,4 atm.
Kdyz tak se koukni na http://www.vwclub.cz/ , tam je nekde clanek o vestavbe tusim kompressoru z CLK do Golfa misto puvodniho "gecka", mozna tam ziskas pro sebe zajimave info... Zatim..
neviděl bych to až tak složitě....Fakt,když to uměj němci,tak proč ne já.......
Je to jem vize,když to budu realizovat,tak seženu ještě jeden motor a na něj to namontuju.....Teda pokud to bude vůbec reálný,nejsou mi jasný jak udělat všechny ty podtlakový hadičky co vedou na sání a buhví co ovládaj a ještě je tam ventil volnoběhu.....
Jak má vlastně kompresor řešenej přetlak????Je tam nějakej ventil či co,nebo spojka nikde sem to nezjistil....
Wow,Taboo zase nezklamal
No myslim ze vyzkousim kompresor na nejakym jinym motoru jak rika Krosmen,uvidime co to udela..
Stim turbem si me navnadil a tak se zacnu pohlizet po turbinach,doufam ze nedopadnu jako kluci z homemadeturbo
No k dodatecné montáži tubra-nemyslím si že je to nejakej až tak velký problem s mechanickým namontováním,ale u většiny novějších aut problém se softwerem,zvlášt VW group atd..Já měl třeba trošku problém už jenom s montáží otevřenýho BOV ventilu na Octavii RS 1.8T,obcas to hází takové chaotické chyby při pripojení na diagnostiku...Je teda pravda že mi ted turbo tlačí ve špicce až 1.4,na 100 octan benzin i 1.5...
Taboo: a nějaký omezení nebo rady, např k velikosti kompresního poměru a jiný problémy který by mohly při instalaci nastat
PS: ta T25 by měla bejt v tom unu, v cosworthech, v saabu 9000 2,3, alfa 166,omega lotus .....
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
já sem ale počítal s nízkým tlakem toho kompresoru potažmo turba,nechci dělat zásahy do vnitřku motoru a pokud bych se měl bavit o tlaku 0,4 BAR tak nevim co by bylo výhodnější....Turbo mám doma kompletně rozebraný z motoru 1.9 td je to KKK K14nebo 16 nejsem si jistej.To bych klidně moh i použít,ale co s tim nízkým tlakem,v čem můžou bejt úzkalí....
No, nevim, jestli by bylo vhodne pouzit turbo z diesela... Pokud by jsi ho dal z objemove podobneho motoru, tak nevim. Ty dieselove jsou navrzene tak, aby tlacily od nizkych otacek oproti benzinu, ale benziny toci mnohem vic a ve vyssich otackach by ti mohl vykon chybet.. Je to jen nazor.
Marcos píše:No, nevim, jestli by bylo vhodne pouzit turbo z diesela... Pokud by jsi ho dal z objemove podobneho motoru, tak nevim. Ty dieselove jsou navrzene tak, aby tlacily od nizkych otacek oproti benzinu, ale benziny toci mnohem vic a ve vyssich otackach by ti mohl vykon chybet.. Je to jen nazor.
s tim bych nesouhlasil ... naopak bych řek, že je to hodně vhodný ... čim menší turbo, tim začíná dříf tlačit, což je žádoucí, ale taky nedododá tolik vzduchu jako větší a to je taky žádoucí stejně to turbo bude omezený na 0,4 baru, takže to větší turbo nevyužiješ a když se dostaneš na požadovanej tlak, tak stejně půjdou přebytečný vejfukový plyny přez wastegate a je jedno jestli to bude ve 2000 ot. nebo v 7000
'89 Nissan 200 SX S13
'99 BMW 530D touring www.200sx.cz
JAk už sem zjistil,udělat vejfuk a samotný turbo zabudovat nebude problém,jediný potíže budou s olejem s tlakovym mazáním,budu muset sehnat řez motorem a vykoumat kudy vedou mazací kanálky...
Co myslíte,při takhle nízkym tlaku musim použít ic?????Bez něj by to bylo jednodušší.......
Nejdřív musim někde posehnat ještě jeden motor,aby bylo na čem testovat......
ještě jedna věc,podle kompresního poměru se počítá,jakej tlak můžu použít,mám to v jedný knížce u rodičů,nevíte někdo ten vzoreček,bych si spočítal,kolik můžu použít max tlak......
Já mám u rodičů takový pojednání o úpravách a je tam samo téma přeplňování.....
Napsal to nějakej člověk,co dělá do motorsportu a má vystudovanou vysokou techniku obor spalovací motory.
Tam Těch vzorců má spoustu.Přeplňovánim zvětšuješ objem motoru a můžeš se dostat max s poměrem 11:1 Když máš přeplňování,tak podle toho tlaku počítáš nějak vzorec kolik tam můžeš nacpat,popřípadě i naopak,jak moc musíš zmenšit kompresní poměr,aby si moh použít vyšší tlak......
Já až budu u rodičů,tak se po tom kouknu.....
a sakra....
Dobře teda myslš,že se seriovym motorem si můžu dovolit mít tlak 0,4????A použít zmíněný turbo???Nečekám nějaký extrémní zvednutí výkonu,ale něco by to hodit mohlo....
Chci toho vědět co nejvíc a asi nebudu sám......