Výfuky
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výfuky
Jaký nerez použít na výrobu příruby mezi svodama a hlavou ? Když jsem zadal T304, tak mi to z českých firem nic nenašlo, má to ještě jiné označení, podle kterého lze hledat v katalozích? Díky
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily
- LiberaleMiguel
Doporucite nekoho kdo umi vyrobit poradne svody k turbine ? (neni to pro me) Zkousel jsem ukecat Doupovce, ale rikal, ze nema k dispozici dostatecne kvalitni material, aby se za to nemusel stydet jak to po par kilometrech popraska, coz celkem chapu. Znate nekoho s nejaky lepsima moznostma ?
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
znám, ale těžce zaplatíš (cca 70000,- na turbínu) známýmu dělal svody z nerezu do audi na autokros a držej
2l/570PS
to že praskaj může bejt i problém naladění motoru (moc teplo:)) nebo toho jak dokážou absorbovat vibrace...
soused už dělal minimálně 2 svody na turbobenzín a první trochu praskalii přes mohutný výztuhy, druhý nevim... s něma to auto zatím moc nenajezdilo

to že praskaj může bejt i problém naladění motoru (moc teplo:)) nebo toho jak dokážou absorbovat vibrace...
soused už dělal minimálně 2 svody na turbobenzín a první trochu praskalii přes mohutný výztuhy, druhý nevim... s něma to auto zatím moc nenajezdilo
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no a do Modry to mas daleko..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
- LiberaleMiguel
vzdalenost neni vubec problem. Na zakladni naladeni/sprovozneni po oturbeni se to taky vezlo na podvalu pres pul republiky. Takze ?
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jestli vzdálenost neni problém tak jak píše JRD. AMA na Slovensku v Modre.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
imfsoft-forum.eu/
- LiberaleMiguel
diky moc panove 

- kucik
- Kontaktovat uživatele:
A z jakého materiálu se vyrábí?
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
před dvěma roky mi dělali kopie trd svody a materiál byl tuším 17246 ocel s obsahem chromu,niklu a titanu. Sváří predehrate na cca 300st a pak ještě celý svařenec vyžihaji-prostě tak jak se to dělat má. Platil jsem za ne necelých 400eur.
imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Když budu mít nerez svody, tak tam přece nebudu dávat ocel přírubu. POtřebuju prostě vědět jaké označení má žaruvzdorný nerez, i když pak mě napadá jak se to svařuje.
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to určitě ne,to by byla hloupost.kucik píše:Když budu mít nerez svody, tak tam přece nebudu dávat ocel přírubu..

a co třeba 17246? Já vlastně zapomněl,to je přeci ocel a ne NEREZkucik píše: POtřebuju prostě vědět jaké označení má žaruvzdorný nerez

imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
a hlavne na zvaranie ma TIG ..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
AMA mohu také doporučit, dělají skutečně kvalitní práci - viz svody a výfuk na Nexii.
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Z tvého předchozího postu jsem si myslel, že to je normální černá ocel a ne nerezová. Tak to příště stačí normálně vysvětlit.Libor12 píše:Já vlastně zapomněl,to je přeci ocel a ne NEREZ![]()
![]()
Tak můj výfuk už je na autě, od předu je 60,3 a za rozdvojením 52mm. Nejradši bych tam dal jen jednu koncovku, ale po koupi tam byl duplex a předtím, než sem se rozhodl pro nový fýkuk sem k němu doladil výklenky a nárazník dal do barvy, takže už se mi do toho nechtělo znovu řezat. Doufám, že ty ohyby za tlumičem něčemu nevadí - případnou kritiku snesu.

A tohle tam bylo předtim.

Překvapilo mě, že mám větší průměr trubek i upjně jinou konstrukci tlumiče a za jízdy bych mezi tim asi nepoznal rozdíl. Akorát při prošlápnutí plynu je víc slyšet. Mělo by smysl trošku zvednout tlak paliva v liště? Při plném otevření klapky to už lambda nereguluje a mohl bych mít chudou směs ne? Jestli to dobře chápu.

A tohle tam bylo předtim.

Překvapilo mě, že mám větší průměr trubek i upjně jinou konstrukci tlumiče a za jízdy bych mezi tim asi nepoznal rozdíl. Akorát při prošlápnutí plynu je víc slyšet. Mělo by smysl trošku zvednout tlak paliva v liště? Při plném otevření klapky to už lambda nereguluje a mohl bych mít chudou směs ne? Jestli to dobře chápu.
-
F.I.K - Kdyby ti vejfuk koncil u predniho kola tak by mozna stalo za to se podivat na zmenu v plneni. Ale v tomto pripade asi ne, krom toho sahat na tlak paliva ktery ovlivni 100% pracovni doby kvuli napraveni problemu objevujicim se v naprostem zlomku pracovni cinnosti neni dobra strategie.
A dotaz na moderni motory s turbem... Pokud ma auto s turbem dany plnici tlak, tak montaz vyfuku nebo treba sani, ktere umozni lepsi ucinnost plneni muze zvednout plnici tlak. Nekdy nezanedbatelne, dokonce pri kombinaci dalsich, jindy neskodnych promennych, az na hranici detonace. Nemusite se divit kdyz vidite sani/vyfuk co pridaji 70-80 koni z jinak serioveho motoru, oni vykon opravdu pridaji, ale sami na nej maji vliv ani ne z poloviny.
Moderni auta ktera maji nejaky closed loop boost control by nemela trpet z tohoto neduhu, kvuli predprogramovane hodnote plniciho tlaku ktereho by se meli drzet.
A dotaz na moderni motory s turbem... Pokud ma auto s turbem dany plnici tlak, tak montaz vyfuku nebo treba sani, ktere umozni lepsi ucinnost plneni muze zvednout plnici tlak. Nekdy nezanedbatelne, dokonce pri kombinaci dalsich, jindy neskodnych promennych, az na hranici detonace. Nemusite se divit kdyz vidite sani/vyfuk co pridaji 70-80 koni z jinak serioveho motoru, oni vykon opravdu pridaji, ale sami na nej maji vliv ani ne z poloviny.
Moderni auta ktera maji nejaky closed loop boost control by nemela trpet z tohoto neduhu, kvuli predprogramovane hodnote plniciho tlaku ktereho by se meli drzet.
RWD Suzuki Baleno hatch MSQ ecu
Vyroba Wideband Lambda 4.9 budiku, viz sekce prodej nebo PM
Vyroba Wideband Lambda 4.9 budiku, viz sekce prodej nebo PM
F.I.K - to vypadá moc pěkně, kdo to dělal??
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Dělal ho soused, já jen překážel a přidržoval.
- LiberaleMiguel
udusis to ?
- Sova
williams jo?
má divnou barvu a divnou barvu kol
dávat výfuk z 1.4 na 2.0 je chytrý nápad pepi...
má divnou barvu a divnou barvu kol
dávat výfuk z 1.4 na 2.0 je chytrý nápad pepi...
Cléon & Fonte
na Williamse trubičky z 1.4 ?...

Asi to vyřešim tak že koncovej bude od starline a střední tlumič od poláků. Oni poláci jinak na williamse nic nedělají a já potřebuju ten vejfuk vyřešit dočasně co nejlevnějším způsobem. Čeká mě technická a ten můj supersprint je vevnitř už kaput 

Renault Clio 2.0. 16V Williams
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
nevím jak to je u jiných značel ale jak jsem rozvážel ND pro poláky tak na VW golfy II a III byl jeden výfuk od 1.4 až po 2.0 

- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:

Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
- Sova
pokud vím tak bosal delá stredový díl za nejakych 1300 korun...to je normální cenaaddas píše:Asi to vyřešim tak že koncovej bude od starline a střední tlumič od poláků. Oni poláci jinak na williamse nic nedělají a já potřebuju ten vejfuk vyřešit dočasně co nejlevnějším způsobem. Čeká mě technická a ten můj supersprint je vevnitř už kaput
Cléon & Fonte
Střední + koncák od Bosalu mě vyjde na cca. 4500kč. Takhle jak jsem to psal se vejdu do 2500kč i s poštovným
Renault Clio 2.0. 16V Williams
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
hele koukal jsem do katalogu co mám v PC od bosalu tak můžeš max. použít z 1.8i,Rsi
, níž už jsou menší průměry
...max ti můžu udělatm mix bosal+walker to by vyšlo na cca. 3200 

Dobrý den mám wv passat 3B značení je spoustu je to 1,9 tdi 81kw rok 1998 a chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jaký by měl vliv atestovany tuningoví výfuk na tomto autě?je to můj první nafták tak nevím co to uděla někdo tvrdí to a někdo zas to měl jsem favorita a přes známího sem na něj sehnal za hubičku vyfuk ale podle mích zjištění auto vubec netáhlo jak každej tvrdil spíš bych řekl že tím bylo udušeno zvuk to mělo krásnej ale výkon se zhoršíl po pátrání sem zjistil že to je výfuk dělanej na fabii 1,4 myslel jsme že to teda asi bude tím ale když jsem si pořídíl felicii 1,6 a koupil v olmiku přímo na ten model výfuk značky soieta bylo to stejný ve vyšších otáčkách to vůbec netáhlo na foru motorkáři jsem se dočetl že to tak výfuky dělají a dá se to vyřešit seřízením řídící jednotky ale to bylo na motorkách nevím jestli to je stejné jak u aut proto bych se rád zeptal jestli o tom někdo něco neví výfuk bych chtěl kvůli vzhledu a zvuku a koncovka není vono už z dálky jde vidět přichycení a je to spíš tak na to abych to někde na těch našich silnicích plných děr ztratil