Tak nevyzdvihuju, ale momentálně to testuju.. tak porovnávám rozdíly oproti M2.5
Základní rozdíl je samozřejmě v tom elektronickém zapalování, zápal ve vysokých otáčkách by měl být přesnější a rychlejší..
Jinak.. M2.8 má snad o 1/2 těžší setrvák a vlastně uplně jinou spojku, dále má "lepší" škrtící klapku bez toho půl měsíce, má čidlo teploty nasávaného vzduchu, takže míchání směsi je závislé na teplotě vzduchu, atd. atd.
Já šel vlastně cestou tou, že jsem jako základ použil motor M2.5, který má o 1 kladku kratší rozvod, na něj jsem dal sání M2.8 z calibry, která nemá pod škrtící ještě ETC klapku, no a pak na to padlo elektronické zapalování a celý zbytek elektroniky s čidlama. Spojka s lehčím setrvákem zůstala taky M2.5 a takhle to funguje.
Takový znatelný rozdíl je v tom, když mrknu na svíčky a vidím jak to pálí, u M2.5 byly znatelně černější. Další dost velký rozdíl je v tom, že když přidáš více plynu naráz, tak se to tak nezadusí jako M2.5 a taky jsem s tím prošel přes emise bez katu

M2.5 mi jezdila jinak, šla točit do 8200rpm, od 2 do 7tis to jakš takš táhlo, u M2.5 mám omezovač asi 7tis. ale ten největší výkon a krouťák má 3-6tis.. tam to fakt rve. Říká se, že M2.8 je víc poruchová co se elektroniky týče, odchází modul zapalování, já zatím problem nemám a dílu je dosti

takže asi tak nějak. Velké plus asi dělá i to zamotání svodů, v motorovém prostoru není taková vysoká teplota a tomu motoru to určitě prospěje, a taky vše co se náporového sání týče.