Vse k upravam motoru, vyfuky, turba, intercoolery atd.
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
podvozek
Potrebuju poradit s podvozkem na Mazdu 626 GD (r.v. 1990)
Prakticky žádná firma nevyrábí na tohle auto sportovní tlumiče (a když už tak pouze dovoz z USA nebo Japonska a to je sakra drahý).
Takže by mě zajímalo:
Koupím-li úplně nový tlumiče (normální) a na ně dám sportovní pružiny Eibach -40mm obě osy, jak moc ty tlumiče budu kurvit a kolik vydrží?
Prakticky žádná firma nevyrábí na tohle auto sportovní tlumiče (a když už tak pouze dovoz z USA nebo Japonska a to je sakra drahý).
Takže by mě zajímalo:
Koupím-li úplně nový tlumiče (normální) a na ně dám sportovní pružiny Eibach -40mm obě osy, jak moc ty tlumiče budu kurvit a kolik vydrží?
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím 

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
moje představa byla něco takovýhleho - omluvte zpracování kreslím to u večeře a třeba proporce scoopu jsou větší něž by byly, jde mi o vysvětlení jak bych si to představoval ...

Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
ono to fakt není prdel, jako můžu rvát dva malý do stran nárazníku, ale to se mi ani maličko nechce to by bylo děsně složitý, tady by to odizolovat myslím šlo nějakou deskou co bude mezi sáním a IC + samo tam dát nějakou izolaci ... a nebo zmiňovaný AC 

Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
Nevim, jak to vypada detailne pod kapotou, takze nemam predstavu, jak by to bylo slozity tahat to do stran, ale asi bych se k tomu priklonil... Mozna ta "trocha" slozitosti stoji za to, ze budes mit jistotu, ze to bude odizolovane od motoru. Udelat to jako TMIC, a pak zjistit, ze to neni ok, to tedy nevim. Zbytecna prace cloveka vzdycky nastve nejvic... 

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
když spočítám náklady na FMIC neskutečnej voser a problémy tak to radši použiju aftercooler a vyjde to levnějc a jednodušejc...
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
jejda jejda to se mi líbí ....
for Taboo nemáš přístup k nějakejm vstřikům (injectors) ? potřebuju je vyměnit za nějaký větší ..
for Taboo nemáš přístup k nějakejm vstřikům (injectors) ? potřebuju je vyměnit za nějaký větší ..
Aha,takže pokud mám v motoru komponenty zvládající větší zátěž,než serie,můžu si dovolit zvolit větší turbo a taky potřebuju dostat víc paliva,tudíž čerpadlo a jiný vstřiky,nebo použít jako u dílů v motoru ty ze závodní verse....
Ale asi bych to viděl tak,že se zatim smířim s plánovanými úpravami abych se dostal na 300PS a to bude prozatim dost....
Pak až bude časem jiná lancie AWD....TAk do ní pude tenhle motor a pude se s výkon kam až mi to peněženka a konstrukce auta dovolí....
Ale asi bych to viděl tak,že se zatim smířim s plánovanými úpravami abych se dostal na 300PS a to bude prozatim dost....
Pak až bude časem jiná lancie AWD....TAk do ní pude tenhle motor a pude se s výkon kam až mi to peněženka a konstrukce auta dovolí....
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
for Taboo: viděl jsi někdy ceny v evropě ? hahaha to bych mohl do USA letět tam to nakoupit a ještě bych ušetřil, taky poměr 31,50 euro vs 23 USD hmm hmm
neboj já si z USA na auto nechávám posílat i matice takže tohle pro mě není problém mám kamaráda v US a to je moje "přebalovací služba" cenu poštovnýho na 8 injectorů odhaduju na max 20 USD a to je sranda, jen musím zjistit jaký tam maj bejt ... ...

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
něco takovýhleho mám na mysli - otázka může se něco až moc velkejma injectorama zkurvit a nebo PCM nadávkuje kolik je třeba ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=33554
Naposledy upravil(a) MarauderZ28 dne 27 pro 2004 00:49, celkem upraveno 1 x.
Myslel jsem na vytvoření nečeho takové nad sání s tím, že zeleně vyznačený obdelník by představoval tesnící gumu doléhající ke kapotě. Tím by vznikl zcela izolovaný prostor pro IC. Nedívejte se prosím na zpracování tohoto obrázku je to na rychlo pouze pro ilustraci
Vím, že kreslí se to lépe než realizuje, ale co když?

Vím, že kreslí se to lépe než realizuje, ale co když?
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
JAk vlastně poznám,že sem na limitu turba???A toho palivovýho systému.Existuje někde ventil,kterej reguluje tlak v paliv soustavě???Asi jo,měl by jít buď poopravit,nebo vyměnit.Může se to zvýšení tlaku nějak negativně podílet na samotnym motoru?Nebo je to spíš otázka velikosti toho tlaku.....Uvidíme,asi by to chtělo mít nějakýho TABOO tady v praze,abych to s nim moh konzultovat v realu.Sem limitován tlakem 1.4Bar turba,potom se vypíná přívod paliva....Neni problém se dá vyřešit....Taboo píše: Vpodstate ano. Clovek muze zjistit z mapy toho tovarniho turba, pro kolik HP je dobre. To same z velikosti tech tovarnich injectoru a cerpadla. Ten prutok tech injectoru se da zvysit zvysenim tlaku paliva, ale zalezi na tom, kolik paliva to cerpadlo je schopno dodat pri tom zvysenem tlaku. Vetsina tech tovarnich komponentu ma vzdycky aspon nejakou rezervu, u nekterych aut mensi a u nekterych vetsi, ale uplne u kazdeho turba auta clovek muze bezpecne a velice levne zvysit ten vykon toho motoru jen zvysenim tlaku toho turba a nejake 2-3 psi (a dale pak zalezi jen na tom, co bude prvni "maxed out" - jestli to turbo, nebo ten palivovy system).

Naposledy upravil(a) Krosmen dne 27 pro 2004 01:24, celkem upraveno 1 x.
- street.racer
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz das prilis velke injectory tak nic nezkurvis, ale budes mit horsi vykon, jelikoz se to palivo malo rozprasiMarauderZ28 píše:něco takovýhleho mám na mysli - otázka může se něco až moc velkejma injectorama zkurvit a nebo PCM nadávkuje kolik je třeba ?

To taboo:To sou cenný informace.
Ještě takovej dotaz,viděl sem u upravenejch turbomotorů,že mají filtr vzduchu přímo na turbu,to nepoužívaj váhu vzduchu????Něco sem vo tom někde čet,že se dá nahradit programem ECU,která je závislá na tlaku turba a otáčkách atd...á má už předem nastavený mapy....Co je na tom pravdy...?
Ještě takovej dotaz,viděl sem u upravenejch turbomotorů,že mají filtr vzduchu přímo na turbu,to nepoužívaj váhu vzduchu????Něco sem vo tom někde čet,že se dá nahradit programem ECU,která je závislá na tlaku turba a otáčkách atd...á má už předem nastavený mapy....Co je na tom pravdy...?

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: