* Napojení na ŘJ nemám, protože Matiz I má ALDL diagnostiku a zatím jsem nenašel vhodný HW+SW na čtení. Existují SW třa pro Oply apod., ale s Matizem to nefachá

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
toto je prosim ta co za odpoved? aku ma informacnu hodnotu?OXiDE.cz píše:Vyberu si ridici jednotku, aby se dalo komunikovat s kompemrookie píše:zaujima ma ako z RJ dostat tie udaje.. zobrazenie je detail.. mas k tomu nejake materialy? nejake dokumenty.. schemy.. ako budes komunikovat s RJ?OXiDE.cz píše: jo, já se na to chystám, brácha mi udělá soft, kterej to bude všechno graficky ukazovat na displeji v autě. Podobně jako je to když dávaji F1
Já plánuju si dát do auta řídící jednotku novou, která by umožňovala nahrát třeba 2 mapy. To se nedělá třeba ŘJ s RS232??Anonymous píše:toto je prosim ta co za odpoved? aku ma informacnu hodnotu?OXiDE.cz píše:Vyberu si ridici jednotku, aby se dalo komunikovat s kompemrookie píše: zaujima ma ako z RJ dostat tie udaje.. zobrazenie je detail.. mas k tomu nejake materialy? nejake dokumenty.. schemy.. ako budes komunikovat s RJ?
je mi jasne, ze potrebujem spojit pocitac s RJ.. dolezita je schema pripojenia.. potrebujes tam prevodnikz PC do RJ.. da sa kupit na webe.. nasiel som dokonca aj nejake schemy.. ale vsetko je to na OBD2.. to je novsi protokol.. moje auto (AUDI 80 B4) ma (asi) OBD1.. aj ked ten prevodnik by sa mozno dal pouzit.. horsie to bude asi s tym protokolom..
Hmm, tak asi do toho taky puduOndras píše:Spokojený jsem. Moc jsem toho s ním zatím nenanavigoval, ale funguje tak, jak si představuju. Fachčí to s jakýmkoli softem, který komunikuje s GPSkou přes COM port (obsahuje to USB-COM emulátor). V ovladači si vybereš na jaký virtuální COM se to připojí a pak v navig. softu zvolíš GPSku z tohoto COM portu. Mám to přilepené na čelním okně pod stínítkem. Fachalo v pohodě i v zástavbě ve Warszawě. Dva satelity chutnul i v paneláku u okna (vevnitř). Rychlost je std. - tedy 1x za sekundu háže souřadnice, nadm. výšku, azimut a rychlost.
Asi to bude ako na klasickom PC. Standardny ovladac ku grafickej s TV ma v sebe nejake nastavovacky ako normu, frekvenciu..... a aj prepinanie pomeru stran 16:9/4:3 (ak je slusny...). Tiez by sa to dalo cez POWERSTRIP, kde si obraz manualne zuzis na pozadovanu velkost, ulozis si to do akehosi "profilu" a ten si budes prepinat podla toho, ci chces aktualne 16:9/4:3. Inak ten powerstrip odporicam kazdemu. Super nastavovacky.... uz nikdy frekvencia 60Hz, ale aj viac ako udava vyrobca !!!!!!! Ja som napr pretaktoval 15" siemens z max 75Hz/1024*768 na 83Hz....BlackHole píše:IMHO je ta GPSka citlivá dost, už ji mám domaSice tomu chvíli trvá než se to chytne, ale pak už pohoda. Polohu to určuje s přesností na desetitisíciny úhlový vteřiny, což by dávalo chybu v řádu centimetrů, ale jak asi víte z dobrých důvodů je přesnost omezena.
Ale teď taky něco důležitýho: Pokud na TV-OUT notebooku připojím displej s poměrem stran 16:9, jak to bude vypadat? Pro mě není problém napsat si obslužný soft ke svému obrazu, ale co ostatní programy? Třeba navigace by pak byla docela rozplizlá do šířkyAsi by nebyl nějaký program, který by tohle řešil, co? TV-OUT je TV-OUT. Nebo se mýlím?
Uz to mam dost dlho a prinajhorsom sa pokazi (je fakt uz dost stary...), ale vybuchnut nema preco. Ten monitor si pri prekroceni urcitej frekvencie sam vypne obrazovku, takze sa sam chrani pred blbymi nastaveniami. On ma v sebe naprogramovanu urcitu max. frekvenciu (pri tych 1024*768 je to tych 83,xx Hz) ale kedze to nieje normalizovana hodnota (85Hz), tak sa standardny ovladac nastavi na 75Hz (nevyuzita rezerva) Ja ho pomocou PowerStripu simulujem a frekvenciu si dosadim aku chcem (resp. co to da...iwi píše:To je dost nebezpečné, pokud to tak budeš trápit delší dobu monitor ti lepším případě jen umře, v horším bouchneOndrejGTi píše: Ja som napr pretaktoval 15" siemens z max 75Hz/1024*768 na 83Hz....
2 možnosti:Anonymous píše:CHtěl bych si dát taky PC do auta. Ale nevím jak to udělat s napájením. Může mi někdo poradit. Diky ESTEZZ
no jo, ty uživatelé nečtouOndras píše:2 možnosti:Anonymous píše:CHtěl bych si dát taky PC do auta. Ale nevím jak to udělat s napájením. Může mi někdo poradit. Diky ESTEZZ
1: Invertor (=12V -> ~220V). Je to velké, drahé, může to rušit audio, ale je to jednoduché a universální
2: ATX zdroj se vstupem =10V až =16V. Utáhne ale jen eneregeticky nenáročné PC (80W). Třeba s mini-itx deskou.
Projeď to tady dozadu, jsou tu odkazy...
něco je na http://www.cartft.com - o něčěm jiným zatim nevimMichell píše:Mel bych dotazek kde a za kolik si sehnal to LCDcko... Nemam v planu stavet CarPC, ale HTPC, takze neco podobneho by se mi siklo... Dik