Jak měří mobilní motorová brzda (DYNO)
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Re: Jak měří mobilní motorová brzda (DYNO)
Uz jsem videl plno chlapcu s nadupanejma karama ktery se zhrabali na startu a pak jim byl ten jejich vykon na PRD. Ztrata na startu se blbe dotahuje.
Myslim ze uspech pri sprintu zavisi na:
60% pomer vaha/vykon (kroutak)
40% start a razeni.
40% start a razeni.
- sejki
- Kontaktovat uživatele:
CAD píše:Uz jsem videl plno chlapcu s nadupanejma karama ktery se zhrabali na startu a pak jim byl ten jejich vykon na PRD. Ztrata na startu se blbe dotahuje.
40% start a razeni.

Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto
to sejki:
Jak je na tom to tvoje Rozborene CRX 2G za 30 000KC? Co se stalo? Jakej je tam motor? posles mi fotky na J.ROJT@seznam.cz? pokud naky mas
diky
Jak je na tom to tvoje Rozborene CRX 2G za 30 000KC? Co se stalo? Jakej je tam motor? posles mi fotky na J.ROJT@seznam.cz? pokud naky mas
diky
Bude to znít hodně troufale, ale měl bych zájem o další změření. Možná by se to tu konečně všechno rozlousklo a lidi by se tu nemuseli hádat kdo má nebo nemá jaký výkon. Sice jsem to byl já, kdo to tu začal, ale nechtěl jsem, aby se to tu takhle "zvrtlo". Pokud by výsledek byl opravdu stejný-vzhledem k tomu, že jsem žádné úpravy neprováděl z nedostatku peněz, by měl být přibližně stejný-samozřejmě zaplatím celé měření. Pokud by se ale ukázalo, že to první měření bylo špatné, zaplatil bych pouze půlku z požadované částky a zároveň bych chtěl vyzkoušet novou klapku sání - instalace cca na 10-15 minut bez odpoutání.JirkaŠ píše:Ještě k tomu vašemu porovnávání časů na sprintu ve vztahu k výkonu a váze.Na výsledný čas má daleko větší vliv průběh výkonu a kroutícího momentu než absolutní číslo výkonu,kterým se tady neustále argumentuje.Pokud je výkon s ostrou(špičatou)charakteristikou,tak ho můžeme využívat jen v úzském poli otáček a to je nám k prdu,že?Daleko lepší je výkon o 20% nižší s plochou charakteristikou,který máme k dispozici ve větším rozsahu otáček a speciálně pro sprintování je ještě důležitější průběh kroutícího momentu.To tady snad chápe každý diskutující.Jinak dobrého "ladiče" moc nezajímají výkonové špičky,ale právě průběh a tvar křivek,z nichž zkušený člověk dokáže odhalit většinu nedostatků.Když chcete něco porovnávat,tak je potřeba mít k dispozici skutečně porovnávatelné vstupy.![]()
Jinak,všichni renomovaní výrobci brzd uvádějí(pokud to vůbec chtějí přiznat) toleranci měření +-5%,tedy 10%,což je u 300HP motoru celých 30HP.
Byli byste to ochotni podstoupit? Myslím, že to je férová nabídka.
Pokud ano, moc rád bych přijel třeba zítra kdykoli se vám to bude hodit, protože shodou okolností jedu do Děčína pro bratrovo auto a uštřil bych tím jednu cestu.
Třeba se to už konečně vysvětlí...

Tommy VTEC (čti ftek)
Honda Civic 1,6VTi 1990 1/4mile@14,217s Mimoň 12
Čtyřkolky pro děti i dospělé za skvělé ceny
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
mob.: +420606189978
TommyVTEC@seznam.cz
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
- sejki
- Kontaktovat uživatele:
Tak si vykon nech zmerit vyfukem ne?Civic_VT píše:Bude to znít hodně troufale, ale měl bych zájem o další změření. Možná by se to tu konečně všechno rozlousklo a lidi by se tu nemuseli hádat kdo má nebo nemá jaký výkon. Sice jsem to byl já, kdo to tu začal, ale nechtěl jsem, aby se to tu takhle "zvrtlo". Pokud by výsledek byl opravdu stejný-vzhledem k tomu, že jsem žádné úpravy neprováděl z nedostatku peněz, by měl být přibližně stejný-samozřejmě zaplatím celé měření. Pokud by se ale ukázalo, že to první měření bylo špatné, zaplatil bych pouze půlku z požadované částky a zároveň bych chtěl vyzkoušet novou klapku sání - instalace cca na 10-15 minut bez odpoutání.JirkaŠ píše:Ještě k tomu vašemu porovnávání časů na sprintu ve vztahu k výkonu a váze.Na výsledný čas má daleko větší vliv průběh výkonu a kroutícího momentu než absolutní číslo výkonu,kterým se tady neustále argumentuje.Pokud je výkon s ostrou(špičatou)charakteristikou,tak ho můžeme využívat jen v úzském poli otáček a to je nám k prdu,že?Daleko lepší je výkon o 20% nižší s plochou charakteristikou,který máme k dispozici ve větším rozsahu otáček a speciálně pro sprintování je ještě důležitější průběh kroutícího momentu.To tady snad chápe každý diskutující.Jinak dobrého "ladiče" moc nezajímají výkonové špičky,ale právě průběh a tvar křivek,z nichž zkušený člověk dokáže odhalit většinu nedostatků.Když chcete něco porovnávat,tak je potřeba mít k dispozici skutečně porovnávatelné vstupy.![]()
Jinak,všichni renomovaní výrobci brzd uvádějí(pokud to vůbec chtějí přiznat) toleranci měření +-5%,tedy 10%,což je u 300HP motoru celých 30HP.
Pokud ano, moc rád bych přijel třeba zítra kdykoli se vám to bude hodit, protože shodou okolností jedu do Děčína pro bratrovo auto a uštřil bych tím jednu cestu.
Cože?! To nechápu! Jak to myslíš??sejki píše: Tak si vykon nech zmerit vyfukem ne?
Tommy VTEC (čti ftek)
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
sejki píše:No psal me nakej typek ze byl na mereni vykonu a ze mu to merili vyfukem... Pak sem zjistil ze byl na emisich a myslel ze mu merej vykonCivic_VT píše:Cože?! To nechápu! Jak to myslíš??sejki píše: Tak si vykon nech zmerit vyfukem ne?
tak to já si na ty emise zajedu taky!!

Tommy VTEC (čti ftek)
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
sejki: a co kolik mu namerili 

No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
Nevite jestli je mozny udelat i chip tuning pres vyfuk a nebo vymenit pisty za kovany s ostrou vackou???
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to jde, ale musí se to dělat u gynekologa za užití poševního zrcadla.CAD píše:Nevite jestli je mozny udelat i chip tuning pres vyfuk...???
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a tedka mi rekni jak myslis ze by to asi slo?Protoze to co si vyplodil sem jeste zatim neslysel za cely svuj zivotCAD píše:Nevite jestli je mozny udelat i chip tuning pres vyfuk a nebo vymenit pisty za kovany s ostrou vackou???

Audi Coupe Quattro
Tom:
Vsechno jde kdyz se chce. Staci jen chtit (a mit posevni zrcadlo)

- sejki
- Kontaktovat uživatele:
No kdyz me zacal rikat kolik tam ceho ma tak sem az z toho pochopil ze byl na emisich a myslim ze s tim zije do dnes ze mu merili vykon...PJ píše:sejki: a co kolik mu namerili
Bude to znít hodně troufale, ale měl bych zájem o další změření. Možná by se to tu konečně všechno rozlousklo a lidi by se tu nemuseli hádat kdo má nebo nemá jaký výkon. Sice jsem to byl já, kdo to tu začal, ale nechtěl jsem, aby se to tu takhle "zvrtlo". Pokud by výsledek byl opravdu stejný-vzhledem k tomu, že jsem žádné úpravy neprováděl z nedostatku peněz, by měl být přibližně stejný-samozřejmě zaplatím celé měření. Pokud by se ale ukázalo, že to první měření bylo špatné, zaplatil bych pouze půlku z požadované částky a zároveň bych chtěl vyzkoušet novou klapku sání - instalace cca na 10-15 minut bez odpoutání.
[/quote]
Troufale to nezní,vždyť jsme Ti to nabízeli a Ty jsi to odmítl
Jen je to moc narychlo,zítra jsou naobjednaní dva zákazníci na ladění motorek a celou sobotu má zadanou Reesha.Není to výmluva,je to fakt.
Kdy budeš v Děčíně?Zkus zavolat,třeba to vyjde(spíše odpoledne).
Kontakt 602192866.

Troufale to nezní,vždyť jsme Ti to nabízeli a Ty jsi to odmítl

Jen je to moc narychlo,zítra jsou naobjednaní dva zákazníci na ladění motorek a celou sobotu má zadanou Reesha.Není to výmluva,je to fakt.
Kontakt 602192866.
Věřím, jen naměřeným hodnotám!
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no ale proc opakujes to co rika Ondras? zeptal ses na totalni kravinu a jeste ze me chces delat blbce ne kurwa?CAD píše:Tom:

Audi Coupe Quattro
Prosim tě dyť si dělal prdel nebo si to nepochopil?Tom_ píše:no ale proc opakujes to co rika Ondras? zeptal ses na totalni kravinu a jeste ze me chces delat blbce ne kurwa?CAD píše:Tom:
![]()
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo ale nemam to proste rad,kdyz se nekdo na neco pta a ten mu odpovi tim samym co rekl ten predchoziRitchma píše:Prosim tě dyť si dělal prdel nebo si to nepochopil?Tom_ píše:no ale proc opakujes to co rika Ondras? zeptal ses na totalni kravinu a jeste ze me chces delat blbce ne kurwa?CAD píše:Tom:
![]()
Audi Coupe Quattro
reesha zase jede na brzdu? sakra ten se rozjizdi
jsem zvedavej na dalsi grafy

wheelseller... http://picasaweb.google.com/LukaashCR/Wheels
Tom: byla to sranda & konec srandy
Reesha ,jako jeden z mnoha,pochopil jak mu v jeho "práci" brzda pomáhá a podstatně zkracuje dobu ladění.Lukaash píše:reesha zase jede na brzdu? sakra ten se rozjizdijsem zvedavej na dalsi grafy

Věřím, jen naměřeným hodnotám!
Tak moc děkuju, kolem jedné bych zavolal, jak to vypadá, jedu do Děčína stejně až navečer, ale můžu přijet i dřív, kdyby jste měli čas. Byl bych moc rád, zajímá mě, kolik mi mohla zvětšená klapka dát. Zatím moc díky...JirkaŠ píše:Troufale to nezní,vždyť jsme Ti to nabízeli a Ty jsi to odmítl![]()
Kontakt 602192866.
Tommy VTEC (čti ftek)
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
To JirkaŠ:
Ještě mi, prosím, napište, kde Vás mám v Děčíně hledat, nikdy jsem tam nebyl, tak to budu asi dlouho hledat...
Díky
Ještě mi, prosím, napište, kde Vás mám v Děčíně hledat, nikdy jsem tam nebyl, tak to budu asi dlouho hledat...
Díky
Tommy VTEC (čti ftek)
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
to JirkaŠ:
Moc díky za to odpoledne, co jsem strávil u vás v Děčíně na brzdě. Dozvěděl jsem se spoustu věcí a hlavně pochopil podstatu měření výkonu na mobilní válcové brzdě.
Než jsem k vám jel, hodně jsem pochyboval o vaší profesionalitě, ale po setkání s vámi v domácím prostředí, jsem se sám za sebe dost zastyděl.
Myslím si, že jste opravdu odborníci na slovo vzatí a dáváte lidem možnost, kterou nikde u tzv. "konkurence" nenajdou!!!
Pochybuji, že by Srba servis nebo kterýkoliv jiný servis s brzdou dokázal ladit třeba celé odpoledne auto na sprinty a už vůbec si nedokážu představit, že by v nějakém podobném servisu měli přístup k zákazníkovi takový, jaký máte vy! O ceně ani nemluvě!!!
Zvlášť Radim na mě i na mou přítelkyni (Viki) udělal velmi dobrý dojem a velice ho odbivuji, s jakou vytrvalostí dokáže ladit motory jak na motorkách, tak v autech.
Když jsem procházel dílnou a tzv. uskladněním motorek a všelijakých skvostů, měl jsem pocit, že se v těch prostorách snad nikdy nic nedělalo. Všude byl pořádek, že by se dalo snad ze země jíst a to, si myslím, že jste říkali něco o tom, že se musí uklidit!
To na lidi jako jsem já taky udělá dobrý dojem (já sám jsem hroznej bordelář
).
Takže vám oběma ještě jednou moc děkuju za zkušenosti a rady, co jsem u vás za to odpoledne posbíral a snad se brzy potkáme buď na nějakém srazu, kde určitě přijdu pokecat, nebo přímo u vás v dílně.
Jinak na srazu v Mýtě jsem skončil (až) druhej a mám pocit, že mi to kouří čím dál víc, takže se co nejdřív pustím do těch gufer ventilů, jak jste mi radili. I tak jsem ale spokojenej se spotřebou benzinu cca 7,2l/100km.
Až ty gufera vyměním, určitě si přijedu znovu změřit mazla k vám na brzdu a uvidíme co dál.
Díky moc, s pozdravem Tommy a Viki
s Honďulí
Moc díky za to odpoledne, co jsem strávil u vás v Děčíně na brzdě. Dozvěděl jsem se spoustu věcí a hlavně pochopil podstatu měření výkonu na mobilní válcové brzdě.
Než jsem k vám jel, hodně jsem pochyboval o vaší profesionalitě, ale po setkání s vámi v domácím prostředí, jsem se sám za sebe dost zastyděl.
Myslím si, že jste opravdu odborníci na slovo vzatí a dáváte lidem možnost, kterou nikde u tzv. "konkurence" nenajdou!!!
Pochybuji, že by Srba servis nebo kterýkoliv jiný servis s brzdou dokázal ladit třeba celé odpoledne auto na sprinty a už vůbec si nedokážu představit, že by v nějakém podobném servisu měli přístup k zákazníkovi takový, jaký máte vy! O ceně ani nemluvě!!!
Zvlášť Radim na mě i na mou přítelkyni (Viki) udělal velmi dobrý dojem a velice ho odbivuji, s jakou vytrvalostí dokáže ladit motory jak na motorkách, tak v autech.
Když jsem procházel dílnou a tzv. uskladněním motorek a všelijakých skvostů, měl jsem pocit, že se v těch prostorách snad nikdy nic nedělalo. Všude byl pořádek, že by se dalo snad ze země jíst a to, si myslím, že jste říkali něco o tom, že se musí uklidit!

Takže vám oběma ještě jednou moc děkuju za zkušenosti a rady, co jsem u vás za to odpoledne posbíral a snad se brzy potkáme buď na nějakém srazu, kde určitě přijdu pokecat, nebo přímo u vás v dílně.
Jinak na srazu v Mýtě jsem skončil (až) druhej a mám pocit, že mi to kouří čím dál víc, takže se co nejdřív pustím do těch gufer ventilů, jak jste mi radili. I tak jsem ale spokojenej se spotřebou benzinu cca 7,2l/100km.
Až ty gufera vyměním, určitě si přijedu znovu změřit mazla k vám na brzdu a uvidíme co dál.
Díky moc, s pozdravem Tommy a Viki
s Honďulí

Tommy VTEC (čti ftek)
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
možná by jsi mohl říct co jste teda naměřili a jak se to lišilo od minulýho měření ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
To, co jsme naměřili, bylo hodně ovlivněný podmínkama, které u toho byly, takže to může být zavádějící. V Příbrami jsem měl dost podhuštěný kola a špatná geometrie na mém autě měla za následek to, že se auto muselo hodně stáhnout k zemi, tím pádem mělo větší odpor na kolech a výsledek to zkreslilo.MarauderZ28 píše:možná by jsi mohl říct co jste teda naměřili a jak se to lišilo od minulýho měření ...
V Příbrami naměřeno: 137,44 HP při 7614 ot/min 131,87 Nm při 6755 ot/min
V Děčíně naměřeno: 154,85 HP při 7566 ot/min 150,57 Nm při 6868 ot/min
Tommy VTEC (čti ftek)
Motopříslušenství WORKER
www.ctyrkolky4u.cz
info@ctyrkolky4u.cz
tommy@ctyrkolky4u.cz
TommyVTEC@seznam.cz