Vse k upravam motoru, vyfuky, turba, intercoolery atd.
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
jinak mi to smázlo ...
for Frankie - super tuzerskej potah volantu, divím se, že tam nemáš tigra ..
for Frankie - super tuzerskej potah volantu, divím se, že tam nemáš tigra ..
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
odstranění výhřevu klapky se dost často dělá na LT1 motorech (Camaro Corvette) je to velice jednoduchá úprava tzv. bypass. Mělo by to údajně něco málo přidat, ale zkušenost s tím nemám. Každopádně co vím, že u Probe GT to udělalo neuvěřitelný věci i když to zas lidi z Probeklubu nechápou. Prdla mi po cestě z SK hadice co vyhřejvá klapku tak sem to nouzově odpojil - tedy sem ty hadičky spojil a výhřev klapky nefungoval. Auto jelo naprosto neskutečně, to co předvádělo v noci na dálnici bylo nepopsatelný, kámoš jel za mnou a při rozjezdu z benzínky z toho při přeřazení 1-2-3 lítaly prej super lišky. Když sem zastavil a šáhnul na sání bylo absolutně ledový. Ještě lepších výsledků by se dosáhlo při použití "spaceru" kterej se dá mezi sání a blok, je to taková asi 8 mm tlustá podložka (těsnění) který je z teplo nevodivýho matroše. Každopádně je to jen můj dohad, že auto jelo díky odpojení výhřevu a nemusí to na jinejch autech vůbec makat ....
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
menší dotaz také spojený s chlazením. i když ne směsi... ted tahám ven motor z 7M supry a zjistil jsem že před velkým cladičem je jeden menší, z nějž vedou dvě trubky ( jedna přívod, druhá odvod do skoro stejnéhomísta v bloku motru umístěného pod olej filtrem. je možné že by to byl chladič oleje??
pokud ano atk je to záhada, protože do MK3 se dával pouze u torbo verze M7GTE a já mám motor M7GE ( jedině že by tam byl už přehazovaný blok ze m7GTE ( jsou shodné ) al eže by někdo přehodil blok a nedal tam turbo??
Dnes večer snad už konečně budu mít manuál ( málem jsme vyskočil z kůže když mi Krysulka řekl aže ho zapomněla v práci kde mi ho tiskla
) tak začnu vyhledávat..
pokud ano atk je to záhada, protože do MK3 se dával pouze u torbo verze M7GTE a já mám motor M7GE ( jedině že by tam byl už přehazovaný blok ze m7GTE ( jsou shodné ) al eže by někdo přehodil blok a nedal tam turbo??
Dnes večer snad už konečně budu mít manuál ( málem jsme vyskočil z kůže když mi Krysulka řekl aže ho zapomněla v práci kde mi ho tiskla
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
tady je nějakej graf ...

tady je klapka z LT-1 ten přívod a odvod kapaliny se přemostí hadičkou ...

tady je klapka z LT-1 ten přívod a odvod kapaliny se přemostí hadičkou ...

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
není to automat a tedy chladič kapaliny převodovky ?Idaho píše:menší dotaz také spojený s chlazením. i když ne směsi... ted tahám ven motor z 7M supry a zjistil jsem že před velkým cladičem je jeden menší, z nějž vedou dvě trubky ( jedna přívod, druhá odvod do skoro stejnéhomísta v bloku motru umístěného pod olej filtrem. je možné že by to byl chladič oleje??
Dnes večer snad už konečně budu mít manuál ( málem jsme vyskočil z kůže když mi Krysulka řekl aže ho zapomněla v práci kde mi ho tiskla) tak začnu vyhledávat..
ne je to manuál, a ty hadičky jsou tlakovky, ale na vystupech stažené normální páskou, když jsem rozpojit šel ven olej.. vycházejí z oválné destičky ( uzávěru ?? ) se dvema výstupy, která je přímo olejovým filtrem.
co s etýče odpojení toho vyhřívání klapky - pochopil jsme to dobř přemostění =prostě odpojit hadičky od klapky a spojit mezikusem ?
Co udělat s těmi dvěmi pipes co koukají z klapky, zaslepit nebo je nechat jen tak koukat??
( supra to má podbně tak bych to potom možná zkusil )
co s etýče odpojení toho vyhřívání klapky - pochopil jsme to dobř přemostění =prostě odpojit hadičky od klapky a spojit mezikusem ?
Co udělat s těmi dvěmi pipes co koukají z klapky, zaslepit nebo je nechat jen tak koukat??
( supra to má podbně tak bych to potom možná zkusil )
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
Pokud je to napojené do mezikusu mezi blokem a olej. filtrem tak je to chladič motorového oleje. Někdy jsou tyhle chlazení určené pouze pro určité státy a tím se liší od klasiky. Například může být jiný pro USA-Florida a pro Německo.
real tuning by Taboo
Mitsubishi 3000GT VR4, Mitsubishi Eclipse GSX, AUDI A3-S3kit,
cco právě proto me to zaráží, koukal jsme do specifikací a nenašel jsem verzi, která by u atm. motoru měla chladič oleje.. :o(
šptaně jsme přečetl přízpěvek ( ccco ) a jetš huř se vyjádřil. není na mezikusu mezi filtrem a blokem - opticky jsou obě nezávislé ( vývody jsou cca 85MM pod olejovým filtrem z bloku )
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
mladý 205 Gti má taky chladič oleje a podle manuálu by v týhle verzi vůbec neměl bejt ... Třeba Probe 1 Gt mělo pro evropu spešl dodělávanej chladič převodovky protrože se tady jezdí rychleji než v US a nějak se připíkalo kolo 5-ky .. nebo co tak to třebas bude obdobný jen u oleje ..
Jinak ty vývody bych buď nechal bejt a nebo aby se tam nedostal bordel navlík bych na ně kousky hadiček a ty zaškrtil drc páskou a nebo do nich strčil nějakou kulatinu aby byly zaslepený ...
Jinak ty vývody bych buď nechal bejt a nebo aby se tam nedostal bordel navlík bych na ně kousky hadiček a ty zaškrtil drc páskou a nebo do nich strčil nějakou kulatinu aby byly zaslepený ...
Mar : thanx.. vím že to vypadá jak bych byl lama ( ne že bych neyl
) le radši se takhl eujistim než abych si to por sebe uzavřel a měl to špatně vyjasněné..
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
pokud je to napojený na chladící okruh bude mít voda cca 90°takže chlazení by to bylo jen v případě že by vzduch měl mít víc což by mi přišlo kapku moc ...
Kdyz se tady probira nejake chlazeni..., jak na dodatecnou montaz chladice oleje? V podstate je mi to jasne, mezikus mezi blok a olejovy filtr se necha udelat a jen se to napoji. Ale neni mi jasne, zda to resit nejak pres termostat nebo naprudko. Spousta kitu na dodelani chladice je jen ten mezikus, ale ten olej se chladi v podstate od nastartovani, ale to prave neni zadouci. Takze jak? 
- peugeot_405_extreme
- Kontaktovat uživatele:
-
Martin_534
- Kontaktovat uživatele:
- peugeot_405_extreme
- Kontaktovat uživatele:
- peugeot_405_extreme
- Kontaktovat uživatele:
Takze jsem to vyresil nasledovne, zajel jsem na vrakac Fiatu, a tam z nejakeho modelu (ktery nevim) jsem koupil cely takovy bazmek i s olejovym filtrem a chladicem. Cladic je sice k.o., ale hlavni je, ze tam je ten mezikus pod filtr...
No a mam jeden klimovej chladic v garazi, myslite, ze bych jej mohl pouzit jako chladic na olej?
- peugeot_405_extreme
- Kontaktovat uživatele:
marcos: hele a mysliš, že b y si mi mohl poslat na mail fotku toho celého bazmeku.
? peugeot_405_extreme@centrum.cz
PJ: Mas pravdu, ale trubka (myslim tim prumer), co je na bloku a nasazuje se na ni olejovy filtr, tak je stejna jako ta, kterou jsem s tim mezikusem koupil, takze by to melo byt ok. A je to z objemove velmi podobneho motoru, takze snad to bude ok.
peugeot_405_extreme: Muzu ti poslat to foto, ale az zitra odpoledne. Driv se do garaze nedostanu.
peugeot_405_extreme: Muzu ti poslat to foto, ale az zitra odpoledne. Driv se do garaze nedostanu.
- peugeot_405_extreme
- Kontaktovat uživatele:
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
tak jedinej podtlak na rozdělovači co sem kdy viděl je u LT-1 motoru od roku 94-97 a slouží u jejich OPTI rozdělovačů k cirkulaci vzduchu aby se tam nedržela vlhkost a nerezlo čtecí kolečko snímací jednotky ....